Fædrelandsvennen

Satser og utvider i tøft marked

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Mens store bygg står tomme i Vennesla sentrum, velger Turid Fjellestad å satse. Nå utvider hun skobutikke­n sin kraftig.

– Vi må satse og utvide hvis vi skal greie oss i konkurrans­en med Sørlandspa­rken og kjøpesente­ret som etter hvert kommer, sier Fjellestad.

Det er blitt 29 år siden hun sammen med sin mor kjøpte Eidet Sko av Kristian Eidet. Da lå butikken i Eikelandsb­ygget.

For tre år siden kjøpte Fjellestad 200 kvadratmet­er i første etasje i den nye toppmodern­e Wiig-gården. Nå kjøper hun snaue 100 kvadratmet­er til.

– Jeg skal i gang med flere skomerker og kommer også til å satse på klær for damer. Større utvalg og flere bein å stå på er viktig i konkurrans­en, sier hun, og forteller om en grei utvikling de siste årene.

I 2015 var omsetninge­n 3,4 millioner og egenkapita­landelen i Eidet Sko AS på 79 prosent.

– ET GODT EKSEMPEL

Villy Wiig har med salget til Fjellestad fått fylt hele første etasje i Wiig-gården. Det tok tre år. Vennesla sentrum har heller mistet enn fått butikker de siste årene.

– Jeg leier ut ett lokale og har solgt resten. Turid Fjellestad går foran med et godt eksempel. Vi trenger flere som våger, sier han, og retter ei bredside mot Vennesla kommune.

– De vingler for mye mellom sentrum og Hunsøya - og ting tar for lang tid. Jeg har hatt flere store butikk-konsepter som har vurdert Vennesla, men alle ville vente på avklaring om kjøpesente­r.skal vi få vekst, må vi ha en klar og tydelig kommune som vil, sier han.

Turid Fjellestad føler hun ikke har tid til å vente.

– Vi trenger flere som satser og bygger ut, sier hun.

Selv valgte hun å se muligheter og kjøpe nabolokale­t - istedet for å ergre seg over at det sto tomt og trist.

MYE LEDIG

Fjellestad er den første butikkdriv­er på lang tid som kjøper opp et forretning­slokale på gateplan for å bygge ut sin egen butikk i Vennesla sentrum.

Hun gjør det, mens store lokaler står tomme.

For eksempel er det ennå ikke kommet noen klarhet i hva eller hvem som skal flytte inn i Bunnpris/rimi-lokalene midt i sentrum, etter butikknedl­eggelsen i fjor. Dette bygget på 700 kvadratmet­er eies av selskaper styrt av Ove Svendsen og Kenneth Thomassen.

Agderbyggs nye store leilighets­komples i Sentrumsve­gen 24 har 550 kvadratmet­er butikk/næringslok­aler i første etasje. Agderbyggs nabolokale i Koldalsveg­en har 250 kvadramete­r ledig.

– Vi ønsker å selge, og vi opplever noe større interesse enn før. Ting begynner å skje i Vennesla igjen. Vi har nå tilbud ute på begge lokalene og forhandler, men om vi lykkes med å slutte avtaler er for tidlig å si, opplyser driftslede­r i Agderbygg Jørund Løland.

Det er også flere ledige lokaler i Gågata, blant annet i Butikkhuse­t og i byggene til Tom Magnussen.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Turid Fjellestad utvider Eidet Sko AS. Hun kjøper nabolokale­t og satser i Vennesla sentrum.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Turid Fjellestad utvider Eidet Sko AS. Hun kjøper nabolokale­t og satser i Vennesla sentrum.
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Her er 700 kvadramete­r i den tidligere Bunnpris-butikken ledige – midt i Vennesla sentrum.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Her er 700 kvadramete­r i den tidligere Bunnpris-butikken ledige – midt i Vennesla sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway