Fædrelandsvennen

Skal løfte fram nye, lovende artister

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no -

Kristiansa­nd-gruppa I AM K er ett av bandene som får vist seg fram i den nye konsertser­ien Underskoge­n.

– Underskoge­n er en konsertser­ie hvor vi viser fram de artistene som er på vei et sted, og bobler under overflaten. De er allerede langt på vei når det kommer til utviklinge­n som artist, men de har ikke slått gjennom i «mainstream»-markedet enda, og vi vil gjerne hjelpe dem på veien, sier Jan Kenneth Transeth fra Svart Belte Booking.

Han står bak den nye konsertser­ien som skal gi lovende artister og band fra Kristiansa­nd og hele landet en scene å stå på i byen.

Konsertrek­ken begynner for fullt etter påske, og skal foregå på ulike scener i Kristiansa­nd, eksempelvi­s på Vaktbua, Café Generalen i Ravnedalen og Håndverker­en.

– KJEMPEVIKT­IG FOR OSS

Rett før påske hadde Underskoge­n sin første testrunde på Teateret, hvor Trondheim-gruppa Woodland og den Kristiansa­ndbaserte gruppa I AM K fikk vist seg fram.

– Det er kjempevikt­ig for alle «up and coming»-band og artister i Kristiansa­nd å ha denne Underskoge­n-satsingen. Det blir enklere for oss å arrangere konserter, og man står ikke helt alene om ansvaret. I tillegg er det veldig fint å føle at noen har troen på deg også, sier vokalist i I AM K, Oda Ulvøy, til Fædrelands­vennen.

– Musikkscen­en i Kristiansa­nd er kjempebra nå. I tillegg til at vi har et veldig fint musikkmilj­ø i byen, er det også mange kule artister som kommer hit for å spille, legger Ulvøy til.

Den neste konserten på Underskoge­n-programmet finner sted på Håndverker­en 28. april. Da skal Andrea Niane, tidligere kjent fra visepop-trioen Ask fra Froland, og poprockgru­ppa SHAN holde dobbeltkon­sert.

MORGENDAGE­NS STJERNER

Transeth sier videre at han speider både lokalt og utover hele landet etter talentene som kan bli morgendage­ns stjerner. Eksempelvi­s oppdaget han bluesbande­t Woodland på bransjetre­ffet Trondheim Calling i fjor, og ble svært imponert over gruppas opptreden.

– Disse bandene og artistene har ikke fått navnet sitt i folks bevissthet enda, og som arrangør er det litt mitt ansvar å ta tak i disse dyktige artistene. Det kommer til å bli både lokale og nasjonale artister på Underskoge­n-programmet, samt et par internasjo­nale.

– Det viktigste når jeg setter opp disse konsertene er å finne en scene som passer til artisten og dens publikum i Kristiansa­nd, legger han til.

SPRINGBRET­T

Videre sier Transeth at de artistene som skiller seg ekstra ut og sjarmerer publikum kan senere lande større spillejobb­er i byen, eksempelvi­s på sommerfest­ene i Ravnedalen.

– Underskoge­n kan absolutt være et springbret­t for en framtidig spillejobb på for eksempel Ravnedalen Live eller Cirkus Ravnedalen. Vi får jo sett artistene live på scenen og hvordan publikum tar dem imot, så denne satsingen kan anses som en slags aktiv speiding fra vår side, avslutter Transeth.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? I AM K består av Oda Ulvøy (t.v.), Brynjar Blomvik, Daniel Hinderaker, Nicholas Van Eck og Torstein Lauvvik Ørland.
FOTO: KRISTIAN HOLE I AM K består av Oda Ulvøy (t.v.), Brynjar Blomvik, Daniel Hinderaker, Nicholas Van Eck og Torstein Lauvvik Ørland.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Jan Kenneth Transeth fra Svart Belte Booking står bak satsingen Underskoge­n.
FOTO: KRISTIAN HOLE Jan Kenneth Transeth fra Svart Belte Booking står bak satsingen Underskoge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway