Fædrelandsvennen

En trofast Gud

- MARGUNN SERIGSTAD DAHLE, Førstelekt­or, NLA Gimlekolle­n

Vi er i Korint tidlig på 50-tallet, men oppdager snart at mye ligner vår samtid. Statusjag, sexpress, et mangfold av livssyn og dyrkelse av talekunst er bare noen av utfordring­ene for menigheten. Dette vet Paulus, og avrunder derfor innledning­en i sitt første brev til dem med følgende trøsterike hilsen: «Gud er trofast, han som har kalt dere til fellesskap med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre.» (v. 9)

Trenger du samme påminnelse om Guds trofasthet? Og trenger du å høre at alle som har Jesus som Herre, er «helliget i Kristus Jesus», slik Paulus omtaler de kristne i Korint (v. 2)? Det å være hellig, er den høyeste status et menneske kan ha. Virkelig noe å speile seg i, både for korinterne og for oss i møte med statusjage­t.

Som i alle Paulus’ brev, står hilsenen om nåde og fred sentralt. Her understrek­er han at nåden er gitt i Kristus Jesus, som en ufortjent gave. Og han peker på at i Kristus er de blitt rike på «all lære og all kunnskap» (v. 5). Igjen taler han rett inn i deres livssituas­jon, de som følte seg mindreverd­ige i møte med veltalende, kunnskapsr­ike medborgere. Alt de trenger, er i Han.

Jesus nevnes i alle ni innledning­sversene. Det understrek­er at grunnlaget for identitete­n til de kristne i Korint er det den trofaste Gud har gjort i Kristus. Han er like trofast i dag!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway