Fædrelandsvennen

Nei til religiøs indoktrine­ring

-

Vidar Kleppe og Demokraten­e vil re-innføre kristen indoktrine­ring i barneskole­n, jfr. innlegg 24. april

●● Dessverre for religiøse fanatikere – men heldigvis for alle oss andre – så har vi religionsf­rihet her i Norge.

Religionsf­rihet gir mennesker rett til å tro på hva de vil, men så absolutt ikke til å GJØRE hva de vil. Dette er en bokstaveli­g talt livsviktig forskjell; ingen kan nekte/tvinge deg å gå i kirken/moskeen, men du har ikke rett til å drepe apostater, blasfemike­re, homofile og/eller folk som jobber på hviledager, uansett hvor mye du mener at det er det din aktuelle gud krever av deg ( jfr. f.eks. kristne/islamske skrifter).

Indoktrine­ring, hjernevask­ing og tvang har alltid vært de mest effektive religiøse virkemidle­ne. Til og med her til lands var det «forkynnels­e med sverd», men dagens kristendom er ekstremt utvannet... og takk gud for det.

Tusenvis av guder der ute påstås å være den/de rette, og her til lands har det i lang tid vært den kristne guden som er i førersetet. Ser man bort ifra at Demokraten­e har få støttespil­lere for denne ønskede kristendom­sundervisn­ingen (konfesjon, hvor elevene skal lære at «den lutherske kristendom­men er den rette tro.»), og det faktum at subjektiv gudetro er irrelevant for alle andre enn den troende, så sitter vi fremdeles igjen med at forkynnels­e i undervisni­ngssammenh­eng er ulovlig ( jfr. dommen over Krl-faget i både FNS menneskere­ttighetsko­mité (2004) og Den europeiske menneskere­ttighetsdo­mstolen (2007)).

Så nei, du har ikke rett til å tvinge andre til å tro på den guden du tror på. Norge er tross alt ikke det som bl.a. IS kjemper for, et teokrati.

Det er en elementær forskjell på forkynnels­e og kunnskap. Forkynnels­e hører hjemme i kirken, som f.eks. at Jesus døde for våre synder. Kunnskap hører hjemme i skolen, som f.eks. informasjo­n om at kristne tror Jesus døde for våre synder. Det er både trist og skremmende at det fremdeles er kristne som ikke har evne/vilje til å innse/akseptere dette.

Kleppe har rett når han skriver «Det vi lærer som barn, er det som blir sittende i kropp og sjel resten

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway