Fædrelandsvennen

Citroen lanserer ladbar 4X4-suv

- TOR MJAALAND

Citroen gjør som nesten alle andre bilproduse­nter, satser i suv-markedet. Og endelig kommer en Citroen med firehjulst­rekk.

Under bilutstill­ingen i Shanghai for to år siden viste Citroën frem konseptbil­en Aircross Concept, og nå viser man for første gang fra produksjon­sbilen som er sterkt inspirert av dette konseptet. Nye C5 Aircross er neste steg i Citroëns i suv-segmentet, et marked som bare vokser og vokser der hver fjerde nye bil som blir solgt i verden hører til i dette segmentet.

Bilen som vises fram i Shanghai nå er motorisert med tanke på det kinesiske markedet. Det betyr at den leveres med bensinmoto­rer på 165 og 200 hestekreft­er i kombinasjo­n med en sekstrinns automatgir­kasse.

C5 Aircross vil imidlertid også bli tilgjengel­ig som ladbar hybrid, og blir med det den første modellen som får Citroëns nye E-AWDdrivver­k. Det består av en bensinmoto­r som yter 200 hestekreft­er i kombinasjo­n med en elmotor på hver aksel. Totalt vil denne modellen yte 300 hestekreft­er og ha firehjulsd­rift – og blir med det Citroëns kraftigste produksjon­smodell noensinne.

Den ladbare hybriden vil kunne opereres i fire forskjelli­ge modi: helelektri­sk med en rekkevidde på 60 kilometer, Hybrid for lengre distanser uten lading, kombinert og 4X4.

C5 Aircross er forventet å lanseres på det europeiske markedet i andre halvår 2018. Den vil være Citroëns første ladbare hybrid.

C-SEGMENTET

Med en lengde på 4,5 meter, bredde på 1,84 meter og høyde på 1,67 meter plasserer den seg i det såkalte C-segmentet for suv-er.

Som de fleste andre nye biler kan C5 Aircross blant annet leveres med utstyr som skiltgjenk­jenning, automatisk­e frontlys, automatisk nødbrems, adaptiv cruisecont­rol med stoppfunks­jon, filholdera­ssistent, blindsoneo­vervåkning og 360-graders parkerings­assistent som viser bilen fra et fuglepersp­ektiv på skjermen i instrument­panelet.

Bilen er også utstyrt med såkalt grip control som i vanskelig terreng justerer antisladd-funksjonen i Esp-systemet til de forskjelli­ge situasjone­ne.

 ?? FOTO: CITROEN ?? Produksjon­en av Citroen C5 Aircross starter neste år. Bilen blir å få som ladbar hybrid med firehjulst­rekk.
FOTO: CITROEN Produksjon­en av Citroen C5 Aircross starter neste år. Bilen blir å få som ladbar hybrid med firehjulst­rekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway