Fædrelandsvennen

Ford oppgradere­r Focus Electric med lengre rekkevidde og hyggelig pris

- TOR MJAALAND

Det ble ingen suksess for Ford da de lanserte elektriske Focus. Nå kommer den i oppgradert versjon, lengre rekkevidde og til en svært hyggelig pris.

Produksjon­en har allerede startet på nyutgaven av Focus Electric som har økt rekkevidde­n fra 162 til 225 kilometer. Med en startpris på 239.000 kroner for en svært velutstyrt bil, kan nye Focus Electric være et aktuelt alternativ. Nå har den også fått mulighet til hur- tiglading, noe som ble sett på som et stort savn da den elektriske utgaven av Ford Focus ble lansert i 2013. På en halv time kan batteriene lades til 80 prosent kapasitet.

– Nå får vi et produkt som gjør oss svært konkurrans­edyktig på elbilfront­en, sier daglig leder Per Gunnar Aasen hos Bay Auto i Sørlandspa­rken. Han venter inn de første bilene i slutten av mai eller tidlig i juni, og peker spesielt på det høye utstyrsniv­ået nye Focus Electric får.

Aasen minner om at Focus i mange år vært en av verdens mest populære biler. – Derfor er det helt naturlig for oss at den også skal konkurrere om kundene i elbilmarke­det, sier Bay Auto-sjefen. Han mener at en rekkevidde på 225 km samt mulighet for hurtigladi­ng, vil dekke behovet for veldig mange.

Focus Electric får nyeste versjon av Fords infotainme­ntsystem der man fra en åtte tommers berøringss­kjerm kan styre smart- telefon, musikk, navigasjon og klimaanleg­g med stemmekomm­andoer på norsk eller ved be- røring. Bilen kan også forvarmes ved hjelp av en app på mobiltelef­onen.

Ryggekamer­a, to-sone automatisk klimakontr­oll og navigasjon er noen av stikkorden­e for hva som finnes av utstyr på bilen. Konkurrans­en på elbilmarke­det hardner ytterliger­e til.

 ?? FOTO: FORD.NO ?? Ford Focus Electri.
FOTO: FORD.NO Ford Focus Electri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway