Fædrelandsvennen

Jeg er i meget god form. Jeg har trent godt den siste tiden.

Nigel Reo-coker har vært kaptein for Bolton, Aston Villa og West Ham i Premier League. Onsdag gjorde han ingenting for å dempe forventnin­gene før Start-debuten.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Jeg er i meget god form. Jeg har trent godt den siste tiden. Både sammen med lag og for meg selv: Jeg er klar for å spille, men det er opp til treneren, sier Nigel ReoCoker til Fædrelands­vennen etter onsdagens pressekonf­eranse på Sparebanke­n Sør Arena.

Der ble engelskman­nen presentert som spilleren i Start med den råeste merittlist­en noensinne. 32-åringen har over 200 kamper i Premier League og har vært en viktig mann i klubber som Aston Villa og West Ham. Nå skal han være i Start ut året.

For andre gang på en uke hentet Start en spiller uten kontrakt med fortid i England. Først og fremst på grunn av skadene på Lars-jørgen Salvesen, Lasse Sigurdsen og Andreas Hollingen. Både Steinar Pedersen og Starts spillere har blitt imponert av midtbanema­nnen, som sist spilte i for Montreal Impact i MLS. Han har vært klubbløs siden januar 2016. Søndag debuterer han trolig når Start møter Ullensaker/ Kisa på Sparebanke­n Sør Arena.

TRENGER KAMPTRENIN­G

– Jeg tror ham når han sier han er i god form. Det handler mer om å få det ut i kampsituas­joner. Få kvikkheten i både hodet og beina, sier Pedersen.

– Det kommer ikke til å ta lang tid, lover Reo-coker, som kaller seg selv en naturlig leder.

– Det kommer jeg til å være i Start også, uansett om jeg er kaptein eller ikke. Kapteinsbi­ndet er kun et symbol. Jeg har vært en leder og kaptein siden jeg var 19 år – det er derfor jeg har blitt kalt den fødte ledertypen, sier Reo Coker. – Du har god selvtillit?

– Ja. Jeg har alltid hatt selvtillit og tro på meg selv. Og det er forskjell på selvtillit og arroganse. Jeg er vokst opp i et fotballmil­jø der man må ha selvtillit, sier Reo Coker, som mener det ikke er noe forskjell på ham nå og da han spilte i Premier Leauge.

KUNNE SPILT I GRANADA

– Hvorfor er du i Start?

– Fordi de ville ha meg nå. Jeg fikk beskjed om at Granada ønsket meg etter denne sesongen, men jeg ville ikke vente. Jeg vil spille fotball nå, sier Reo-coker, som har vært på trening med både Lillestrøm og Granada den siste måneden.

Granada trenes av Arsenal-legenden Tony Adams, som har bekreftet overfor engelske medier at Starts nysignerin­g var ønsket i Spania.

– Jeg kunne gått dit i sommer. – Hvorfor ventet du ikke? – Fordi jeg vil spille fotball nå, svarer Reo-coker, og utdyper:

– Jeg hadde en fantastisk samtale med treneren, der vi snakket fotball og vi skjønte hverandre med én gang. Det var lett å skjønne at han har hatt en lang fotballkar­riere. Han skjønner hva dette handler om, skryter Reo-coker.

HAR MISLYKTES TIDLIGERE

Steinar Pedersen har først og fremst tatt avgjørelse­n på bakgrunn av det han har sett på trening.

– Jeg har også snakket med Lillestrøm og Arne Erlandsen, og selvfølgel­ig har samtalene med Nigel hatt noe å si. Det er ikke noen vits å se for mye video av det han har gjort tidligere. Han har jo spilt på et veldig høyt nivå.

– Du henter en med selvtillit, som blir markant i garderoben.

– Ja og det er bra. Han spiller med brystkasse­n frem og prater mye. Vi trenger det.

– Start har prøvd å hente spillere med Premier League-erfaring tidligere, i Alex Nyarko og Seyi Olofinjana. Det har vært mislykket. Hvorfor skal det lykkes nå?

– Det er veldig lett å dra de sammenlikn­ingene, eller tenke på mislykkede og dårlige vurderinge­r. Vi får vente og se. Beslutning­en er tatt på bakgrunn av vår situasjon og den står vi for, svarer Pedersen.

– Hvorfor har dere hentet to slike spillere, i stedet for å vente til sommeren når utvalget er større?

– Vi trenger en god treningshv­erdag med nok kvalitet på trening. Vi har skader på nøkkelspil­lere, vi har Abu som fortsatt ikke er spilleklar og vi har mange kamper før sommerpaus­en, sier Pedersen, som mener det ville vært større gambling å ikke hente inn forsterkni­nger slik situasjone­n er nå.

– Dessuten ønsker jeg meg en spiss i sommervind­uet om vi får det til, sier han.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal sier overgangen dekkes inn av sykepenger for de skadede Start-spillerne.

– Hadde dette vært en dyr overgang for klubben hadde vi ikke gjort det, sier Pedersen.

 ??  ??
 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? Reo-coker var lagkamerat med John Carew i Aston Villa.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX Reo-coker var lagkamerat med John Carew i Aston Villa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway