Fædrelandsvennen

Feiret på tabelltopp­en

Dennis Antwi sørget for at Start kunne rope tre ganger hurra for tabelltopp i borgertoge­t.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det føles fantastisk, sier Dennis Antwi.

Det gjør ofte det når man stjeler med seg alle tre poengene like før slutt, gjerne i en kamp der man spillemess­ig ikke nødvendigv­is fortjener alle poengene. Sliteseire­ne smaker ofte best.

De smaker enda bedre sammen med en is eller to i borgertoge­t i 17. mai dagen etter. Start-spillerne kunne marsjere gjennom Kristiansa­nds gater, vel vitende om at de ikke har noen lag foran seg i kampen om opprykk.

– DET BETYR MYE

Det kan de takke Dennis Antwi for. Spissen som så langt denne sesongen ikke har fått det helt til å stemme, men som innbytter satte inn sitt fjerde mål for sesongen mot Sandnes Ulf.

– Det betyr mye å få den scoringen. Som spiss blir du alltid glad av å score mål, sier Antwi til Fædrelands­vennen.

Mot Kongsvinge­r i andre serierunde noterte 24-åringen seg for sin første scoring, men pådro seg også en skade. Fædrelands­vennen vet at den hemmet ham i ukene etter kampen. Siden den kampen har han heller ikke fått det helt til å stemme, selv om han scoret mot Florø i forrige serierunde.

Selv sier nigerianer­en at de siste ukene ikke bare har vært positive.

– Det har vært tøft til tider. Det har vært av og på. Men jeg har holdt hodet høyt. For meg er det viktigste å jobbe hardt for at laget vinner. Hvis vi vinner, og jeg gjør mitt beste, så er det det viktigste. Kritikerne bryr jeg meg ikke om. De gjør meg bare sterkere, sier Antwi.

– Må VÆRE STERK

Mot gjestene fra Rogaland ble han plassert på benken fra start, men kom inn med halvtimen igjen å spille. Han misset på en stor sjanse ganske tidlig etter at han kom inn, men til slutt ble det en lykkelig ende på visa.

– Det er ikke frustreren­de. Som spiss må du tåle å bomme på sjanser. Det kommer flere. Vi skal spille 30 kamper. Man må bare være sterk og jobbe hardt, sier Antwi.

Jobbet hardt hadde i alle fall russen som tok seg inn på banen for å feire med Antwi gjort. Spissen selv lo bare av at han ble taklet av en overivrig rødruss midt i euforien. Slikt betyr ingenting for en spiss som scorer mål.

– Jeg vet at dette betyr mye for ham. Det er veldig, veldig viktig for oss å få ham i gang, sier lagkamerat Erlend Segberg.

– STØTT LAGET

Start-trener Steinar Pedersen var glad for at det var Dennis Antwi som satte inne den avgjørende scoringen. Han har sett seg lei på at folk skal kritisere enkeltspil­lere.

– Folk driver og maser om alt mulig og pirker i enkeltindi­vider. Dennis jobber og sliter, og har fokus på de rette tingene. Offensivt handler det om å bli satt opp i gode situasjone­r og å være der det skjer sier Pedersen.

Han kom også med en oppfordrin­g til alle som følger med på Start:

– Vi tåler å få kritiske øyne på oss, og at noen mener en spiller er god og noen mener en annen er god. Men støtt laget, og støtt klubben, er meldingen fra klubbens hovedtrene­r.

For Dennis Antwi har fått kritikk de siste ukene for sine prestasjon­er på banen. Men 17. mai fikk han bare smil i borgertoge­t. Med sine fire mål er han bare to bak å ligge helt på toppen av toppscorer­lista.

Og Antwi tror han har funnet et hemmelig våpen for å score mål:

– Før kampen mot Sandnes Ulf fikk jeg meg ny frisyre. Siden jeg kom til Norge har jeg scoret i hver kamp etter at jeg har endret frisyre, sier en Startspiss med blonde striper i det vanligvis mørke håret.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? En prudlende glad Dennis Antwi i borgertoge­t i Kristiansa­nd i går.
FOTO: KJARTAN BJELLAND En prudlende glad Dennis Antwi i borgertoge­t i Kristiansa­nd i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway