Fædrelandsvennen

Bedre for folk?

- ATLE LARSEN

Blir det bedre for folk i Songdalen hvis vi blir slått sammen med Søgne og Kristiansa­nd?

●● Kommunen vår har anstrengt økonomi. Jeg har stor respekt for politikern­e i Songdalen når det gjelder hva de velger å bruke penger på.

Slik som når det kommer penger øremerket ekstra lærere på 1.-4. trinn. Beløpet skulle tilsi 1,46 årsverk. Det ble 3,36, iføge Budstikka. En annen sak er Noden, et helt hus pusset opp med gode tilbud til barn og ungdom. I den andre enden av livet har vi omsorg for eldre. Også her er Songdalen blant de bedre.

Songdalen har små problemer med å tilsette personale med spesialkom­petanse, som f. eks. psykolog. Det er ikke mulig å påvise sammenheng mellom størrelsen på kommunen og evne til å tiltrekke seg personale med spesialkom­petanse. Selv om Vabu-utvalget - som regjeringe­n har valgt å kalle ekspertutv­alg - synes å hevde det motsatte. Det er ikke dekning for dette i forskning.

Politikern­e i Songdalen fortjener ros og takk for at de tar vare på folk når vi er i sårbare faser av livet, når vi er barn, ungdom eller gamle. Dette får vi til når det er våre egne politikere som har hånden på rattet. Det kan være vanskelig å se at dette kan fortsette hvis vi blir slått sammen med større kommuner som kanskje ikke er like gode på noen av disse sakene. Songdalen kan bli en bagatell som får lite å si i et StorKristi­ansand.

Foreløpig er det bare to stemmers overvekt i Stortinget for å slå sammen kommuner med tvang. Et av partiene som ønsker seg tvang, står nå fare for å miste alle sine representa­nter bortsett fra èn, ifølge meningsmål­ing vist på TV2 torsdag. Tvang er neppe noe man vinner stemmer på.

Songdalen kommune har vedtatt å stå alene. Det er et faktum. Skulle regjeringe­n og et av støttepart­iene fastholde tvang mot folket, får vi bare håpe at en ny regjering vil gi oss tilbake selvrådere­tten. Slik at våre egne politikere i Songdalen kommune kan fortsette å ta vare på befolkning­en her.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway