Fædrelandsvennen

DAB eller FM

- ASBJØRN SØRENSEN HANS FR. GRØVAN, stortingsr­epresentan­t KRF

Jeg har endelig fått meg DAB i bilen.

●● Så når FM forsvinner, skal DAB levere nyheter og musikk. Da er det bare å be rette vedkommend­e å sørge for at DAB kan mottas uten brudd på Hånes, i Rona og på Strømme. Det er sikkert også andre deler av byen som har like dårlig dekning som de nevnte. Hvis ikke, så er DAB en dårlig erstatning for FM. ske ressurser og som det ut fra våre driftsforh­old er naturlig å produsere i Norge. Jeg er glad for det ambisiøse produksjon­smålet som ble satt i jordbruksm­eldingen og som sier at matproduks­jonen skal ha et omfang som dekker innenlands etterspørs­el og eksport. Skal vi få til dette må vi satse på bonden, og det kommer KRF til å fortsette å gjøre.

Skal vi klare å produsere mer mat på norske ressurser så må vi ta i bruk hele landet. Derfor sørget KRF for at fornyingsb­ehovet på små og mellomstor­e bruk nå blir tatt mer alvorlig gjennom vårt forslag om en egen redningspl­an for gjennomsni­ttsfjøsa på 15-30 kyr. Disse utgjør tyngden av melkefjøs, og de har både under den forrige og denne regjering levd i skyggen av større robotfjøs. I jordbruksm­eldingen tok Stortinget tak i dette og fornyingsb­ehovet på små og mellomstor­e bruk skal nå tas mer på alvor. I tillegg vil KRF sikre en videreføri­ng og styrking av virkemidle­r som er differensi­erte etter geografi og struktur.

KRF er stolte over bøndene våre som produserer mat av høy kvalitet! Vi heier på norsk landbruk og ønsker flere bønder og mer norsk matproduks­jon, og det skal vi legge til rette for gjennom vår politikk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway