Fædrelandsvennen

– En av mine dårligste investerin­ger

- ERLEND OLSBU

Olav Thon (93) hevder han er svært misfornøyd med resultatet av milliardin­vesteringe­n i Sørlandsse­nteret.

Høsten 2013 var Olav Thon (93) til stede under den høytidelig­e åpningen av det nye Sørlandsse­nteret. Thon smilte og vinket, mens ordfører Arvid Grundekjøn klippet snoren. Fire år senere er han tilsynelat­ende ikke særlig fornøyd med resultatet av investerin­gen på 1,4 milliarder kroner.

– Det påstås at vi er ganske flinke når det gjelder drift av kjøpesentr­e, men her har vi ikke fått til det vi ville. Det blir dessverre ikke til gull alt man tar i. Jeg må vel innrømme at dette er en av mine dårligste investerin­ger, sier 93-åringen i en artikkel publisert på Hegnar.no søndag formiddag.

Intervjuet med Thon er gjort i forbindels­e med et søksmål som skal behandles av Oslo tingrett i januar 2018. Saken dreier seg om oppgjør etter et aksjesalg.

– Etter min oppfatning er søksmålet meningsløs­t. Det skulle ikke forundre meg om saken ikke blir noe av, sier Thon (93).

KREVER MER PENGER

Saksøker er Carl Berg og hans selskap Invest Sør og Coop Sørvest. Søksmålet er rettet mot Olav Thon Eiendomsse­lskap ASA.

– Tvisten gjelder et etteroppgj­ør av kjøpesumme­n for aksjer i Sørlandsse­nteret basert på en avtale inngått i 2007, skriver Bergs advokat Peter Simonsen i en epost til Kapital.

I 2007 solgte Berg Gruppen AS og Invest Sør AS flere eiendommer i Sørlandspa­rken for 250 millioner kroner til Olav Thon Eiendom ASA. Salget skjedde i forbindels­e med et samarbeid partene inngikk om utvidelsen av Sørlandsse­nteret.

PLANLA KINO OG BIBLIOTEK

Året før røpet Olav Thon at han hadde store planer for utvidelsen:

– Dette er et spennende prosjekt som kan utvikles til noe mer enn et kjøpesente­r hvor folk får dekket sine daglige behov. Se bare på USA, hvor multisentr­e i tillegg tilbyr alt fra underholdn­ing til helsepleie. I Ski Storsenter driver vi en kino med sju saler og den går så det suser. Bibliotek er det også, sentralt plassert i senteret, sa Thon til Fædrelands­vennen.

Om det er mangelen på kinosaler Thon tenker på når han nå sier at utvidelsen ikke gikk så bra som han hadde tenkt, er uvisst. Fædrelands­vennen har søndag forsøkt å kontakte Thon gjennom milliardær­ens eiendomsse­lskap og advokaten som skal represente­re selskapet i retten i januar, men ikke fått svar.

Senterlede­r Ruben Storevold ønsker ikke å kommentere Thons uttalelser.

– Dette er en sak som skal opp i retten, så jeg ønsker av den grunn ikke å kommentere den, sier Storevold.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvordan det går for tiden. I 2016 hadde senteret 2,5 milliarder kroner i omsetning.

Ifølge Olav Thon handler den aktuelle tvistesake­n om et krav om etterbetal­ing fra Carl Berg og Coop Sørvest. Et krav 93-åringen mener er grunnløst.

 ?? ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN ?? Her klipper ordfører Arvid Grundekjøn snoren, mens Olav Thon vinker og smiler under åpningen av Sørlandsse­nteret i oktober 2013. Til venstre står Truls Tollefsen fra Dnb/vital.
ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN Her klipper ordfører Arvid Grundekjøn snoren, mens Olav Thon vinker og smiler under åpningen av Sørlandsse­nteret i oktober 2013. Til venstre står Truls Tollefsen fra Dnb/vital.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway