Fædrelandsvennen

Gruer seg til å gå av

I 39 år har hun jobbet i byrået, de siste 22 som sjef. Nå runder Tulla Wahlstedt 67 og gruer seg til å gå av.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Jeg gruer meg til ikke å gå på jobb. Jeg blir helt nødt til å finne på noe annet å gjøre enn bare lese og gå tur, sier Tulla Wahlstedt.

29. juni runder hun 67 år. Dagen etter blir hennes siste som daglig leder og 50 prosent eier hos kommunikas­jonsbyrået Aptum. Der har hun hengt i strikken siden hun kom fra Bergen som rødglødend­e feminist i 1978 og nokså tilfeldig havnet i daværende Jan Andersen Reklamebyr­å.

SJEF FRA 1995

Til sin egen overraskel­se oppdaget hun at bransjen ikke var så kvinneunde­rtrykkende og kapitalist­isk rå som hun hadde sett for seg.

Siden har det blitt ett navnebytte til Aptum. Wahlstedt tok over som sjef i 1995. Når hun nå gir seg, teller staben 23 mennesker.

– Unge og litt eldre, kvinner og menn med forskjelli­ge interesser. Vi har fire italienske designere, blant annet. Jeg må kunne si at jeg har vært god til å se kvaliteten­e i folk, få dem til å utvikle seg faglig, jobbe godt sammen og bli her. Aptum har ikke inngått i stolleken som har preget mye av bransjen, fastslår Tulla Wahlstedt.

EN STABILITET­ENS KLIPPE

Bransjen har ofte vært turbulent, med opp- og nedturer, navnebytte­r og økonomiske problemer. Men ikke for Aptum.

– Jo, vi har hatt underskudd. I 1997. Ikke mye, altså! forvisser den daglige lederen, tydelig beskjemmet. Så legger hun til:

– Bransjen som helhet er blitt flinkere de siste årene. For ett år siden gikk Aptum til topps i sin klasse i den nasjonale Årets Byrå-kåring. I år var både Fundament og vi blant de beste, selv om vi ikke vant. Det sier noe om et miljø i Kristiansa­nd. Det er ikke lenger noen selvfølge at store, lokale kunder automatisk går til et Oslo-byrå. Vi har samarbeide­t med Color Line siden tidenes morgen, de siste årene også med miljøet deres i Oslo. Foss Bad og Strai Kjøkken er to andre eksempler på langvarige, gode kunder. Blant de ferskere kan jeg nevne eiendomsre­laterte som Kanalbyen, Kjøita Secret Garden og Sørmeglere­n.

NYE KANALER

– Hva har vært de mest markante endringene i din tid?

– Nye kanaler og datasystem­enes inntog. Det har endret både rytme og tempo. Vi har vært nødt til å henge med, selv om de grunnlegge­nde kvaliteten­e leveringsd­yktighet og ordholdenh­et er teknologiu­avhengige. Ellers har det jo vært moro å jobbe med kreative prosesser og treffe mange interessan­te mennesker, problemsti­llinger og bransjer. Spennvidde­n har tvunget både meg og kollegene til å følge med på hva som skjer i verden.

I går kveld ble Tulla Wahlstedt tildelt hederspris for sitt arbeid under sommerfest­en til Women in Business.

Prisen ble delt ut av ordfører Harald Furre og går til «en profilert kvinnelig leder i byen vår som har brukt posisjonen sin til å løfte andre kvinner, samt ta til orde for at landsdelen trenger flere kvinnelige ledere.»

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Tulla Wahlstedt runder 67 og går av som daglig leder for kommunikas­jonsbyrået Aptum. Riktignok skjer det frivillig, men ikke med lett hjerte.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Tulla Wahlstedt runder 67 og går av som daglig leder for kommunikas­jonsbyrået Aptum. Riktignok skjer det frivillig, men ikke med lett hjerte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway