Fædrelandsvennen

Basket for 700 spillere og ledere i Pirates Cup

- FINN HARALD RØED, NBBF Region Sør

De to første helgene i juni fant rundt 700 spillere og ledere veien til Kristiansa­nd og Pirates Cup, en av Norges største turneringe­r i basketball.

Turneringe­n ble som tidligere år spilt over to helger. Første helgen møttes barn og ungdom i klassene U10 til U19, mens andre helgen var for seniorlag. Tekst og bilder fra den vellykkede juniorhelg­en kan du lese om i en annen artikkel i Lokalsport­en. Under begge helgene ble det mottatt tilbakemel­dinger fra deltakere om at dette var den best arrangerte Pi- rates Cup de hadde vært med på.

Seniorhelg­en har de siste årene vært en samling for og sosial sesongavsl­utning for basketball­spillere fra hele Sør-norge. Flere av lagene er sammensatt av spillere fra ulike klubber. Disse er ofte vennelag som reiser på en helgetur til Kristiansa­nd for det sosiale, samtidig som de kan spille basketball tre dager på rad. Andre lag kommer for først og fremst for å spille og konkurrere i en basketball­turnering.

I år deltok Kristiansa­nd Pirates med tre seniorlag, der to av dem bestod av spillere som vanligvis ikke spiller kamper sammen, Pirates Young og Pirates Old. Ingen av klubbens lag kom videre til sluttspill­et, men all ære til de mange av spillerne som gjorde en minst like stor innsats på dugnadssid­en. Uten dem hadde det vært vanskelig, om ikke umulig, å arrangere et så stort arrangemen­t over to helger.

Årets finaler ble spilt søndag ettermidda­g, etter gruppespil­l på fredag og lørdag. Damefinale­n ble vunnet av IL Express fra Grimstad med 24-16 mot VIF Vålerenga. TNT Towers fra Tønsberg vant en mer jevnspilt herrefinal­e 36-31 mot Oslo Kings. Alle kampresult­ater og tabeller fra begge turnerings­helgene finner du på www.piratescup.no.

 ?? FOTO: FINN HARALD RØED ?? IL Express fra Grimstad vant finalen for damer med 24-16 mot VIF Vålerenga. Dermed sørget de for at gullmedalj­ene i dameklasse­n ble værende på Sørlandet. Fra venstre: Charlotte Rieber-mohn, Vigdis Linnea Osmundsen, Siri Andersen, Ellen Skjønsfjel­l,...
FOTO: FINN HARALD RØED IL Express fra Grimstad vant finalen for damer med 24-16 mot VIF Vålerenga. Dermed sørget de for at gullmedalj­ene i dameklasse­n ble værende på Sørlandet. Fra venstre: Charlotte Rieber-mohn, Vigdis Linnea Osmundsen, Siri Andersen, Ellen Skjønsfjel­l,...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway