Fædrelandsvennen

Lekker Thygesen-debutant

- RICHARD EKHAUGEN, for Sørlandets Travpark

Jenny Thygesen hadde satt fire år gamle S.K.’S Bukefalos i strålende skikk til debuten på Jarlsberg Travbane fredag.

Bukefalos er historisk sett kjent som Aleksander den stores hest. I motsetning til den firebeinte makedonere­n, som ingen bortsett fra den store krigeren kunne tøyle, oppførte navnebror S.K.’S Bukefalos seg eksemplari­sk i sitt debutløp på Jarlsberg Travbane fredag. Sammen med trener Jenny Thygesens faste kusk Lars Anvar Kolle var fireåringe­n utilnærmel­ig på fine 1.32,2/2100 meter.

– Jeg var litt spent på forhånd i dag for han har vært hissig. Nå oppførte han seg imidlertid kjempebra, smilte en lettet Jenny Thygesen etter at debuten var unnagjort.

Sørlandsse­ier ble det også samme kveld til Natalie Iselin Repstad fra Øvrebø. 28-åringen har leid fem år gamle Salte Faksa for sesongen, og viste at jobben hun har lagt ned i den komplisert­e kaldblodsh­oppa har vært god. Salte Faksa kom til start med 26 starter i karrieren uten seier i bagasjen, men fremstod forbedret og rekordsenk­et seg til 1.29,5/2120 meter da hun tok sitt livs første seier.

– Hun (Repstad, red.anm) kan trene hest, det er ikke tvil om det. Hesten kjentes bra ut hele veien, roste landschamp­ion Eirik Høitomt etter at seieren var sikret.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway