Fædrelandsvennen

Vidunderli­ge «Wonder Woman»

- CATHRINE SORDAL

ACTION/EVENTYR/ FANTASY Wonder Woman

USA 2017 Aldersgren­se 12 år

Regi: Patty Jenkins

Manus: Brent Strickland Matthew Jennison Michael Goldenberg Skuespille­re: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Lisa Loven Kongsli, Danny Huston.

Prod: Leonard Goldberg, Joel Silver

Wonder Woman, verdens første kvinnelige superhelt, måtte vente i over 70 år før hun fikk skinne i egen film på det store lerretet. Filmen likner heldigvis lite på tv-serien med samme navn fra 70-tallet med Lynda Carter.

Diana Prince, Wonder Woman (Gal Gadot), har vokst opp på den hemmelige øya Themyscira blant amasonene. Noen av de råeste kvinnene beskrevet i gresk mytologi, som Hippolyta (Robin Wright). Diana har levd et beskyttet liv, men helt fra hun var liten har hun følt at hun har en større skjebne. Da flyet til Steve Trevor (Chris Pine) styrter inn i hennes skjermede tilværelse finner hun endelig ut hva skjebnen hennes er, og hun drar med Steve for å redde verden fra den onde, tyske offiseren Ludendorff (Danny Huston).

Filmens sterkeste side er personkjem­ien mellom Gadot og Pine, og alle de selvstendi­ge og fryktløse kvinnene, og de modige, mannlige antihelten­e. Filmen kunne med fordel ha kuttet rundt 20 minutter av de verste kampscenen­e, plottet er til tider for komplisert, og den mangler en skikkelig superskurk, men det betyr lite når vi får servert en varm, vidunderli­g og engasjeren­de Wonder Woman, som er ypperlig spilt av Gadot.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway