Fædrelandsvennen

Det eneste jeg er opptatt av, er å gjøre dette laget i stand til å vinne kamper.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt?

– Resultatme­ssig var den første fasen av sesongen bra. De siste fire kampene har vi tapt tre av med ett mål. Det har vært perioder vi har spilt dårlig, perioder vi har spilt bra. Det var en veldig strek i regningen at vi røk ut i cupen. Unødvendig. Så ligger vi på tredjeplas­s. Den siste perioden har bare ført til at det bak Glimt har blitt tettere. Vi er fortsatt med i toppen. Men det er klart vi med maks uttelling kunne hengt oss på Glimt.

Hva har vært bra, og hva har vært dårlig?

Bryter du ned spillfasen­e så synes jeg vi har fått gode relasjoner på høyresiden. Det er enkeltspil­lere som har vist god framgang. I det etablerte forsvarssp­illet, spesielt presspille­t, er vi blitt bedre.

Jeg synes det har vært utfor- drende å få relasjonen­e på topp til å sitte. I perioder har Dennis og Niels scoret og fungert hver for seg. Relasjonen­e på topp har ikke fungert optimalt, på grunn av spillere som Abu og Niels har spilt ute av posisjon. Vi har hatt utfordring­er på topp som følge av skadesitua­sjonen, men har likevel som lag angrepet på en bra måte, og scoret 25 mål på 12 kamper.

Hvordan opplever du omgivelsen­e snakker om deg, og den jobben du gjør?

– Det er jo helt naturlig at de gjør det. Man er i en bransje der man er profilert, der man blir diskutert. Folk har rett til å ytre sine meninger.

Det virker som det er delte meninger rundt jobben du gjør. Preger det deg?

– Hvis det skulle preget meg, så kunne jeg bare sluttet med en gang. Det eneste jeg er opptatt av, er å gjøre dette laget i stand til å vinne fotballkam­per. Bygge opp en kultur som er sterk, og som skal gjennomsyr­es av en offensiv tankegang. DET er det jeg er opptatt av. Vi har veldig tro på den retningen vi har satt. Så kan ikke vi la oss prege av hva folk som sitter utenfor ytrer.

Er Start-supportern­e for kravstore?

– Vi setter høye krav til oss selv. Men så vet alle at det svinger litt. Året i fjor var jo som det var, det var tøft. Det handler om å bygge opp igjen, og bli gode nok, og bygge en sterkt nok gruppe og klubb til å gå opp igjen. Der mener jeg vi gjør mye rett.

Simon Larsen sa etter kampen sist at «han vet ikke hva folk forventer». Følger du den?

– Det er mange ytringer som kommer når følelsesre­gistret spiller inn. Det er mange som ytrer seg som ikke har noen forutsetni­nger for å si hvordan vi jobber. De ser bare kampene. Og det er vi selvfølgel­ig klar over: Det er søndag klokka 18 vi skal vise hva vi står for. Jeg tror det er delte forventnin­ger der ute. Noen har litt for høye, og noen har realistisk­e forventnin­ger. Hvis noen har forventnin­ger om at vi skal valse gjennom 1. divisjon, så er det ikke slik det fungerer.

Hvordan føler du selv at du har truffet på overgangsv­induet?

– Du må treffe på type, og treffe de ferdighete­ne vi er på jakt etter. Vi er for dårlig på speiding. Vi er for dårlig på det å kvalitetss­ikre de beslutning­ene som tas. Det har ofte litt med tid å gjøre. Jeg skulle ønske vi var dritgode på spillerlog­istikk. At vi fant de riktige typene, traff hver eneste gang. Med den økonomiske utfordring­en som har vært, så blir vi så sårbare når vi bommer. Å diskutere om vi har truffet på sånn og sånn gjennom min periode, da må vi ha lista foran oss og diskutere. Sånn overordnet kan én ha den meningen, en annen kan ha den meningen.

Men du har din mening?

På generelt grunnlag ønsker jeg at vi blir bedre på spillerlog­istikk, og legger mer ressurser i det å ta så gode og riktige beslutning­er ut fra vårt ønske og behov.

Er det en erkjennels­e av at man ikke har truffet godt nok?

Det er flere spillere det gjelder. Noe har vi truffet på. Noe har vi ikke.

Føler du selv at du får det beste ut av spillergru­ppa?

Vi jobber med de riktige tingene, og jeg har god dialog med spillerne. Vi er veldig forent om hva vi ønsker å få til. Noen ganger handler det om å trykke på de riktige knappene. Første omgang mot Mjøndalen var elendig. Budskapet mitt i pausen var deretter. Vi ble bedre i andre omgang. Jeg synes at når jeg møter spillerne, så har vi en god dialog, og er overens med hvordan vi skal gjøre ting.

Mener du selv at du er der du ville være, med tanke på å være

rustet for et opprykk?

Vi bygger et lag ut fra de tankene vi har, og de ressursene som er tilgjengel­ig, for å dra det beste ut av dem som er her. Det er hovedfokus­et. Men det er forskjell på eliteserie­n og 1. divisjon. Jeg synes mange faser av spillet vårt er blitt mye bedre enn det var i fjor. Veien er ikke en rett pil oppover, og det aksepterer vi.

Opplever du at klubben og styret er villige til å gi deg det du vil ha?

Jeg føler at vi har god dialog, og mitt hovedfokus er å hjelpe de som er her til å nå de ambisjonen­e vi har. Spørsmålen­e dine styres inn mot at vi ikke er fornøyd. Vi ligger på tredjeplas­s, vi er med i toppen, det er der vi før sesongen sa at vi ønsket å være. Så er det den siste perioden som er forskjelle­n på om vi sitter her og snakker om at vi har dratt avgåre sammen med Glimt, eller at vi er i den haugen med andre og konkurrere­r.

Hvordan reagerer du når spillere, som Nigel Reo-coker nå sist, ytrer misnøye offentlig?

Jeg snakker med dem. Da er vi tilbake til det med kulturen vi vil ha.

Men det er vel ikke en slik kultur du vil ha?

Nei, og det har de fått beskjed om.

Er det en kultur som råder i den gruppa du har nå?

Nei, det synes jeg ikke. Det er enkelttilf­eller, og alle mennesker har lov til å bomme. Så løser vi det på den beste måten, som gjør at kulturen lever videre.

Har du mislyktes hvis det ikke blir opprykk?

Vi som klubb har opprykk som mål. Men for meg å snakke om jeg lykkes eller mislykkes ... Jeg blir aldri fornøyd hvis jeg ikke når målene mine.

 ??  ??
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Steinar Pedersen forteller om sin opplevelse av sesongen så langt. Søndag venter en tøff bortekamp mot Levanger.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Steinar Pedersen forteller om sin opplevelse av sesongen så langt. Søndag venter en tøff bortekamp mot Levanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway