Fædrelandsvennen

– Se på Rådhuscafe­en

- VEGARD DAMSGAARD

●● Flere av politikern­e fremførte argumenter i begge retninger da de diskuterte saken i går.

– Jeg har kjempeprob­lemer med å rive etter at jeg for noen år siden sa «riv siloen, den kan ikke brukes til noenting», erkjente Helene H. Knudsen (H).

Før hun satte inn støtet:

– Et godt argument er avtalen som ligger til grunn, nemlig at eiendommen skal tilbakefør­es når det ikke er bruk for bygget mer. Derfor lander jeg på riving. Frp var på linje.

– Bygget er ubrukelig for andre formål, og vi kan ikke pålegge Agder Energi eller grunneier å betale. Sender vi det ut på vern vil det være en lang ørkenvandr­ing, advarte utvalgsled­er Stian Storbukås, som møtte motbør:

– Hvis vi bevarer bygget, vil det etter noen år kunne brukes til an- dre ting. Se bare på Rådhuscafe­en, argumenter­te Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

– Vi har dessverre opplevd litt for mange ganger at næring blir prioritert foran bevaring, for eksempel riving av den gamle børsen i sentrum. Det bør være mulig å finne andre utvidelses­muligheter på tomta, sa Petter Benestad (V).

Vidar Kleppe (Dem.) manet til å stikke fingeren i jorda, eller et jordet støpsel:

– Jeg kunne tenke meg både sykehjem, spillkasin­o og restaurant, men det er ikke realiteten. Hvis Agder Energi fant det økonomisk forsvarlig å ruste opp bygget, ville de gjort for lengst.

Siste ord er ikke nødvendigv­is sagt. Det gjenstår å se om fylkeskomm­unen vil påklage vedtaket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway