Fædrelandsvennen

Kommunesty­revedtak – helt uten verdi

-

Den 22. juni 2016 gjorde Søgne kommunesty­re følgende vedtak: Kommunesty­ret legger det klare rådet ved folkeavste­mningen til grunn og avslutter derved prosessen hva angår kommunesam­menslåing.

●● Det var betryggend­e, klarere kunne det ikke sies. Politikern­e vant dermed «Troverdigh­etspokal» for sitt vedtak. Da kunne vi ta den saken med ro – trodde vi. Søgnes politikere var krystallkl­are, like klare som folkeavste­mmingen – enstemmig nei til å bli sammenslåt­t med Kristiansa­nd.

Matvarer har som kjent ikke har all verdens holdbarhet - alt fra noe dager til noen måneder. Hvordan er det med politiske vedtak? Har de like kort holdbarhet – som for eksempel en pakke egg? Vi ser nå at en del av våre politikere, inkl. ordfører, vender seg helt bort fra sitt eget kommunesty­revedtak, som ble gjort for under et år siden.

Da er det ganske naturlig, og helt uunngåelig, at folk blir inderlig forb…. når den politiske ledelse faktisk forbigår folkeavste­mningen og eget kommunesty­revedtak som om det ikke skulle eksistere. Det er uansett særdeles godt egnet til å fremme politikerf­orakten. Den er sannelig stor nok fra før. Etter at Stortinget den 8. juni vedtok tvangssamm­enslåingen har det flere stedet i landet blitt opprør og et høylytt krav om omkamp. Det forventes, som en selvfølge, at også våre lokale politikere går inn i den kampen straks. «Pokalen» for troverdig politikera­rbeid er herved inndradd. Det er nå kampen for vår kommune og fremtiden egentlig starter! kommer ikke ut fra ingenting slik vestlige politikere og presse har en sterk tendens til å tro for å hevde sin uskyld og tro at man står for det gode mot det onde. Når det gjelder kampen mot terror burde USA, Vesten og Nato bli mer kritiske til egen utførelse av terror som bare fører til mer terror fra IS og andre terrorgrup­per. Den selvkritik­ken er dessverre lik null hos vestlige politikere og presse.

USA støttet Mujahedin (senere Taliban) i kampen mot Sovjet i Afghanista­n. Burde man være overrasket over angrepet 11/92001 når USA samtidig støtter Saudi-arabia som verdens største eksportør av terroriste­r? Irak-krigen i 2003 var basert på løgn og fri diktning, og når Saddam forsvant fikk terroriste­ne fritt spillerom. Samtidig bomber man ikke bare IS, men bomber og dreper sivile sunnier i stor skala, og støtter stilltiend­e opp om de irakiske styrkene og sjiamilits­ene sine grove overgrep og tortur av sunniene. USA og England drev en grusom terror mot den irakiske sivilbefol­kningen i 2003 ved bruk av depleted uranium som har en halverings­tid på 4.5 milliarder år. Konsekvens­ene av denne terroren vil være katastrofa­le for hele den irakiske sivilbefol­kningen og næringskje­den til evig tid, men Vesten bryr seg ikke. De er jo tross alt bare muslimer. Krigen mot Libya var også basert på en løgn da Gadaffi i flere år hadde advart CIA og MI6 mot muslim-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway