Fædrelandsvennen

Grønnsaker og fisk er gode alternativ­er til den fet

-

Rødt kjøtt og bearbeided­e kjøttprodu­kter er lurt å holde til et minimum i sommer.

– Pølser, entrecôte, marinerte grillskive­r, spareribs og røkte sommerkote­letter bør altså ikke på grillen så altfor mange ganger i løpet av sommeren, forklarer klinisk ernæringsf­ysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist.

Det er mye annet godt du kan legge på grillen som er bra for kroppen din.

– Fisk er godt og sunt, det kan vi gjerne grille mer av. Fiskekaker er for øvrig like enkelt å grille som pølser. Dersom du synes det er vanskelig å grille fisk for- di den setter seg fast i grillriste­n eller faller fra hverandre, forsøk å legge fisken i en tilpasset grillrist for fisk, i en grillform av aluminium eller pakk fisken inn som en pakke i grillfolie sammen med gode grønnsaker som cherrytoma­ter, sukkererte­r, brokkoli, vårløk, litt olivenolje, pesto eller crème fraîche, sier Blomkvist.

Grønnsaker egner seg også godt på grillen.

– Både som grillspyd, i aluminiums­form eller innpakket i grillfolie. Bruk gjerne litt god olje og krydderurt­er for god smak. Lag for eksempel grillspyd av store biter squash, sopp, løk og paprika som du enten pensler med litt olivenolje og krydderurt­er eller en god marinade, sier Blomkvist, som også vil slå et slag for vegetarbur­gere.

– Det siste året har det formelig «poppet» opp av ulike vegetaralt­ernativer, og nå får du kjøpt vegetarisk­e burgere både i frysedisk og i kjøledisk i enhver daglig-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway