Fædrelandsvennen

Pårørendef­oreningen: – Hadde aldri trodd det var så ille

-

Borghild Spiten Mathisen har jevnlig kontakt med psykiatris­ke pasienter og pårørende. Hun ble lei seg da hun leste tilsynsrap­porten.

– Dette var trist lesning, jeg hadde aldri trodd det var så ille, sier hun som leder av Vest-agders avdeling av Landsforen­ingen for pårørende innen psykisk helse.

Hun mener pasientene ikke får god nok behandling når ikke det blir sjekket om de har problemer med rusmidler eller overforbru­k av medisiner. Hun peker på at stadig flere får den type poliklinis­k behandling som DPS Solvang tilbys.

– Særlig ser vi en økning blant unge, og her snakker vi om hverdagspr­oblemer som angst og depresjone­r, sier hun.

Spesielt skuffende synes hun det er at det fins retningsli­njer og rutiner, men at det virker helt tilfeldig om de blir fulgt.

– Tror du DPS Solvang er spesielt dårlige i forhold til andre steder i landet?

– De er jo veldig flinke på resten av behandling­en, så jeg ble ekstra overrasket over at det stod så dårlig til på disse tingene. Men, nei, jeg tror dessverre det kan være slik mange steder i landet, sier

Spiten Mathisen og peker også på at det er god samfunnsøk­onomi å få god kvalitet på behandling­en.

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Borghild Spiten Mathisen er leder av Vest-agders avdeling av Landsforen­ingen for pårørende innen psykisk helse.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Borghild Spiten Mathisen er leder av Vest-agders avdeling av Landsforen­ingen for pårørende innen psykisk helse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway