Fædrelandsvennen

Er Starts stil for ambisiøs?

15 kamper, åtte seire, fire uavgjorte og tre tap. Start er fortsatt i grei rute til opprykk.

-

●● Når det ikke flyter sitter folk igjen med et inntrykk av et Startlag uten særlig tempo og fremdrift, som stort sett spiller på tvers og ikke tar muligheten­e som byr seg fremover.

●● Betyr det at de bør kaste det de holder på med og prøve noe nytt?

Mitt svar på det er nei. Jeg tror ikke det er så mye som skal til før det sitter. En skadefri Andreas Hollingen og et par nye fjes kan være nok. Dessuten vil alternativ­e og mer direkte måter å spille på, bryte med Pedersens filosofi. Jeg tror ikke Start-treneren legger om til mer langpasnin­ger eller hurtig spill i lengderetn­ingen, som sikkert noen savner.

●● Spørsmålet er hvor mye tid han får. Med nye eiere øker presset og resultatkr­avene. Et relevant spørsmål er om det nye styret, som trolig tar over driften av toppfotbal­lsatsingen, lar ham fortsette om ikke prestasjon­ene bedrer seg og det blir opprykk? Jeg tror han er avhengig av et opprykk.

●● Da må Steinar Pedersen og Start få til to ting:

1. At de spillerne som er der utvikler seg og blir langt bedre til å beherske spillestil­en Pedersen legger opp til.

2. At det hentes inn forsterkni­nger som gjør at dette laget fungerer bedre enn nå.

●● Slik fremtiden ser ut akkurat nå bør det være gode muligheter til å lykkes med begge deler. Men da MÅ klubben treffe på overgangsm­arkedet.

●● Og får laget pasningssp­illet og den ambisiøse spillestil­en til å sitte er Start plutselig et lag som er artig å se på igjen. Derfor er det bare en ting som gjelder foreløpig: Å fortsette å øve til det sitter.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Eirik Wichne mot Elverum søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Eirik Wichne mot Elverum søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway