Fædrelandsvennen

– Vil skape en møteplass

- MARGRETHE SAGA

I sommer kan du drive med gateyoga, seniordans eller spille sjakk midt i byen, når deler av Gyldenløve­s gate gjøres om til en møblert møteplass.

– Vi ønsker å vise hva byrommet kan brukes til, forteller Christina Rasmussen, planlegger i Kristiansa­nd kommune.

Fra i dag til 27. august gjøres området i Gyldenløve­sgate mellom Kirkegata og Markens om til et sted for arrangemen­ter og aktivitete­r.

Området har for anledninge­n fått navnet «La Rampa – midlertidi­g byrom», og blant aktivitete­ne som skal foregå der i sommer finner vi gateyoga, gudstjenes­ter, kunst-workshops og seniordans.

– Vi har hentet innspill fra ulike aktører som holder til i området. De har vært positive, og noen av innspillen­e får vi til nå i sommer mens andre må vi jobbe videre med senere, sier Rasmussen.

I gatebruksp­lanen for Kvadrature­n er dette området satt av til gågate. I forbindels­e med dette er den tidligere nedkjøring­srampa til biblioteks­kjelleren tettet igjen, og ingeniørve­senet begynner arbeidet med gågata i september. Frem til da vil altså kommunen at befolkning­en skal ta i bruk området.

– Aktivitete­ne er gratis, og er beregnet for ulike aldre. Noe er booket nå, og så håper vi å fylle aktivitets­kalenderen etterhvert, forteller Rasmussen.

Området gjøres klart til åpning i dag, mens første aktivitet er «gadeyoga» som arrangeres av Kristiansa­nd yogastudio i morgen. I tillegg til arrangerte aktivitete­r, ønsker kommunen at området skal bli et sted hvor folk kan ta seg en pust i bakken.

– Det er et møtested. Vi setter ut ulike møbler, og det blir gratis wifi. Tanken er at de voksne kan sitte og slappe av mens barna leker. I tillegg skal vi få på plass et stort sjakkbrett som folk kan benytte seg av, sier Rasmussen.

Selv om området kun rigges for en bestemt periode, ønsker kommunen å finne ut av hvordan man kan bruke byen til lignende opplegg andre steder.

– Møblene vi bruker er for eksempel tenkt for gjenbruk. På den måten blir det ikke så dyrt, sier Kristin Søndersrød Ose, arkitekt i Kristiansa­nd kommune.

 ?? FOTO: MARGRETHE SAGA ?? Christina Rasmussen (f.v.) og Kristin Søndersrød Ose håper Kristiansa­nds befolkning vil benytte seg av møblene og aktivitete­ne som kommunen nå rigger til ved Domkirken.
FOTO: MARGRETHE SAGA Christina Rasmussen (f.v.) og Kristin Søndersrød Ose håper Kristiansa­nds befolkning vil benytte seg av møblene og aktivitete­ne som kommunen nå rigger til ved Domkirken.
 ?? FOTO: MARGRETHE SAGA ?? Skuelystne stoppet opp da riggingen startet.
FOTO: MARGRETHE SAGA Skuelystne stoppet opp da riggingen startet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway