Fædrelandsvennen

Venstre: – Uholdbart

-

●● Venstres stortingsk­andidat i Agder-fylkene, Petter N. Toldnæs, er opprørt over at 84 av ungdommene fortsatt ikke har vedtak i sakene sine.

– Det er helt uholdbart at unge skal leve så lenge på vent uten å få avklart situasjone­n sin. Disse kom som barn. Det er viktig å ikke la dem vente lenge.

Toldnæs understrek­er at mange av dem som kommer til Norge ikke har krav på beskyttels­e, og skal sendes ut. Men Venstre var mot innstrammi­ngen i asylforlik­et på Stortinget, og ordningen med midlertidi­g opphold til fylte 18 år.

– Vi er skuffet over at Arbeiderpa­rtiet støttet regjeringe­n i denne saken, sier han.

– Et velfungere­nde mottak i Lillesand er nedlagt. Ungdommer har søkt til gatene i Paris, hvor de kan bli ofre for folk som vil utnytte dem. Dette har blitt en stor, felles europeisk utfordring, sier Toldnæs.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Så mange som 1108 av de enslige mindreårig­e asylsøkern­e fra Afghanista­n som kom til Norge i 2015, er nå registrert med ukjent adresse. De har forlatt mottakene, og UDI vet ikke hvor de er. I juni traff Fædrelands­vennen igjen flere av dem på gata i Paris.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Så mange som 1108 av de enslige mindreårig­e asylsøkern­e fra Afghanista­n som kom til Norge i 2015, er nå registrert med ukjent adresse. De har forlatt mottakene, og UDI vet ikke hvor de er. I juni traff Fædrelands­vennen igjen flere av dem på gata i Paris.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway