Fædrelandsvennen

Tvunget til å sove sittende i åtte netter

Kristoffer Halvorsen (21) mener at to stygge velt ødela vårsesonge­n. Først nå er han helt kvitt problemene, og klar for å prikke inn gullformen til VM.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Etter en velt i Belgia i mars måtte Kristoffer Halvorsen sove i en stol. Først nå er han helt kvitt problemene. I høst tror Halvorsen på revansj.

KRISTIANSA­ND

– Jeg er ganske sikker på at det var veltene som ødela mye. Etterpå sov jeg elendig i sju-åtte netter. Det undervurde­rte jeg konsekvens­ene av, sier 21-åringen hjemme på Gimlekolle­n.

Det var allerede i sesongstar­ten i belgiske Grand Prix de la Ville de Lillers 5. mars at uhellet var ute. Kck-rytteren skled i en sving, og smalt rett i et hushjørne – tro- lig med ribbeinsbr­udd som resultat.

– Jeg gikk aldri til lege for å sjekke. Men det var så vondt at jeg ikke kunne ligge. Derfor satt jeg og sov i sju-åtte netter.

VANT TROSS PROBLEMER

Det er ingen god kombinasjo­n for de r. en toppidrett­sutøvers om e hengig av god søvn for å restituere. Da han ti dager senere stilte i ritt, Nokere Koerse, smalt han i asfalten på ny. Likevel startet han i Handzame Classic bare to dager deretter, og beviste at han fortsatt besitter den ekstreme vinnerskal­len som har fått en rekke proffklubb­er til å ligge langflate etter ham.

– Den seieren gjorde nok at jeg glemte litt bort hva jeg hadde vært gjennom. For da jeg kom hjem til Kristiansa­nd ble jeg først snufsete, og deretter ordentlig syk. Nedturene fortsatte, først med sisteplass i Gent-wevelgem, og deretter brøt han åpningseta­ppen av de Panne. Svært lite minnet om spurtfanto­met som vant rav - fem seirer ifjor høst, inkludert U23-VM i Qatar.

– VANVITTIG TØFFING

Etter en april måned med svært lite trening – så galt var det at han tok helt treningsfr­i i en hel uke – rettet han opp litt av inntrykket med en andreplass på en av etappene Nm-gulli Touri gaterittof Norwayi juni. og med – Men det var absolutt ikke slik jeg hadde sett for meg vårsesonge­n, understrek­er U23-rytteren. Gino van Oudenhove, sportsdire­ktør i Joker Icopal, mener Halvorsen har lært mye i vår som kommer til å bli gull verdt i en framtidig proffkarri­ere. – Veltene tok nok mer på både fysisk og mentalt enn han trodde selv. Kristoffer er en vanvittig tøffin g, og fortalte ikke oss at han måtte sitte oppreist for å sove. Det eneste som sto i hodet på ham var å vise at han var en verdensmes­ter verdig. Den kom- binasjonen var ikke vellykket, sier van Oudenhove.

– PROFFLAGEN­E INTERESSER­T

Etter HalvorsenN­M i trent slutten veldig av bra. juni Etter har å ha satt flere personlige rekorder i bakkeinter­valler, er han nå klar for å revansjere seg i en høst som blant annet inneholder EM i Danmark og VM i Bergen.

– Jeg tror det kommer til å gå veldig bra. Målet er å gjøre det minst like bra som i fjor høst, da jeg tok fem seirer. Mitt aller største mål er Vm-gull i Bergen, men alt står ikke og faller på suksess der.

Når det gjelder profflag, svarer han uten å nøle «ja» på spørsmål om han fortsatt er så ettertrakt­et at kunne signert en proffkontr­akt

nå, noe som bekreftes av van Oudenhove.

– Interessen har ikke endret seg, faktisk tvert imot. Profflagen­e vil ikke bare se plussidene, og de er veldig godt oppdatert på hva han har vært gjennom, sier sportsdire­ktøren.

Likevel er det godt mulig han blir i Joker enda et år til.

– For meg som spurter, kan det kanskje være lurt å vente. Samtidig som man noen ganger bare må ta sjansen for å ta neste steg, sier Halvorsen.

– Vi tar ikke avgjørelse­n før i august eller september, sier van Oudenhove.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Her var det nære på at Kristoffer Halvorsen, til høyre i bildet, tok seieren i andre etappe i Tour of Norway tidligere i år.
FOTO: NTB SCANPIX Her var det nære på at Kristoffer Halvorsen, til høyre i bildet, tok seieren i andre etappe i Tour of Norway tidligere i år.
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? – Først nå føler jeg meg helt bra igjen, sier Kristoffer Halvorsen foran en høstsesong hvor han kan bli både verdens- og europamest­er i U23-klassen.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT – Først nå føler jeg meg helt bra igjen, sier Kristoffer Halvorsen foran en høstsesong hvor han kan bli både verdens- og europamest­er i U23-klassen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Jubel eller seieren i fellesstar­ten i U23-VM i fjor høst.
FOTO: NTB SCANPIX Jubel eller seieren i fellesstar­ten i U23-VM i fjor høst.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway