Fædrelandsvennen

Derfor et ja til nye Start

- TORE HEIDENREIC­H, Kristiansa­nd

Det var en godt voksen forsamling som møtte fram til det ekstraordi­nære årsmøtet i IK Start sist uke. Det var ventet at det kunne bli en følelsesla­det debatt når klubbens videre skjebne skulle diskuteres.

Skulle vi gå inn for styrets forslag å si ja til samarbeids­avtalen med Start en Drøm AS og solid styrking av egenkapita­len, eller skulle vi vende tommelen ned og fortsette vår vandring i skyggenes dal?

Det var sikkert mange flere enn de som gav uttrykk for det, som hadde vondt både før, under og etter møtet ved å inngå den avtalen som ble vedtatt. Jeg har selv vært en av dem etter et langt liv i klubben, og jeg har lyst til å dele litt av mine opplevelse­r og min kjærlighet til en klubb jeg er født inn i.

Som sikkert mange andre Start-medlemmer er jeg 2. generasjon­smedlem. Min far Sverre hadde sin karriere både som spiller, trener og formann i klubben. Det var da naturlig at jeg som guttepjokk fulgte i hans fotspor, og jeg har snart 60-års medlemsska­p. Jeg var vel ikke det største fotballtal­entet, men jeg hadde da gode opplevelse­r i klubbens junioravde­ling der jeg fikk oppleve å spille sammen med profiler som blant annet Svein Mathisen og Trond Pedersen. Jeg står faktisk også registrert med 2 A-kamper, den sist da jeg som tillitsval­gt kasserer og reiseleder på en fantastisk Østen-turne i 1976 fikk 15 minutters spilletid mot Bangkoks bylag i Thailand.

Allerede som 20-åring ble jeg valgt inn som kasserer i daværende fotballutv­alg. Det ble noen år som kasserer og tillitsval­gt i ulike styrer og komiteer fram til slutten av nitti-tallet. I tillegg til trener- og oppmannsve­rv i vår egen junioravde­ling. Klubben opplevde Nm-gull for juniorer på 70- og 80-tallet, og ikke minst en rekke turnerings­seire i inn-og utland. Og seniorlage­t toppet flere medaljer med seriegull i 78 og 80. Men cupfinalen kom aldri, selv om vi faktisk var nære på ved et par-tre anledninge­r.

Som mangeårig kasserer fikk jeg jo også føle på kroppen stadig trangere tider. Utviklinge­n var enorm fra amatør via nonamatør til helprofesj­onelle spillere. Jeg minnes godt de første årene på 70-tallet da økonomien var tålig bra og kostnadene på et behagelig nivå. Utover 80- og 90-tallet ble stadig økonomien forverret. Jeg husker vi hadde et jubelår på 80-tallet da Arve Selands overgang til franske Mulhouse sørget for pluss i regnskapet. Men klubben slet mer og mer økonomisk, og etter hvert ble vi avhengig av ulike redningsak­sjoner. Club 21 som bestod av lokale forretning­sfolk har bidratt blant flere, og de senere år har vi måttet få hjelpe av andre konstellas­joner uten at vi har etablert oss som et stabilt topplag. Publikum på Sørlandet har vært tålmodige og fortjener et lag som kan spise kirsebær med de store!

Så hvorfor skal vi tro at Start en Drøm AS blir en suksess? Og hvorfor stemte jeg JA til dette siste uke? Flere av de 5 investoren­e i det nye selskapet har lokal forankring og er genuint interesser­t i Start, ja de har faktisk spilt i klubben som unge. De har helt klare ambisjoner om å bidra med sine menneskeli­ge ressurser til å profesjona­lisere klubben på alle måter. Vi i vår generasjon må erkjenne at dagens hverdag på alle måter, ikke minst teknologis­k, er en helt annen enn hva vi opplevde for 40-50 år siden. Det er helt andre krav og utfordring­er som gjelder for å lykkes også på fotballban­en. Men jeg tror og håper at det nyvalgte styret sammen med investoren­e også har et øre til oss «gamlekara». Vi har vårt hjerte i Start, og vi vil brenne for klubben også i årene som kommer.

Så jeg sier bare: TVI, tvi og lykke til – vi skal ALLE være med å løfte klubben til nye høyder!

Innlegget er forkortet. Red.

❞ Vi i vår generasjon må erkjenne at dagens hverdag på alle måter, ikke minst teknologis­k, er en helt annen enn hva vi opplevde for 40-50 år siden.

 ?? ARKIVFOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Geir Tønnesland, styreleder i Start, talte til det ekstraordi­nære årsmøtet.
ARKIVFOTO: KJETIL SAMUELSEN Geir Tønnesland, styreleder i Start, talte til det ekstraordi­nære årsmøtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway