Fædrelandsvennen

Fant hverandre i Sarons Dal

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Inger og Helge Granly fant både Jesus og hverandre på sommerstev­net i Sarons Dal.

– Jeg vil anslå at jeg har deltatt på 45 av sommerstev­nene i Sarons Dal, og på ett av dem fant jeg den store kjærlighet. Siden har vi vært her sammen nesten hver eneste sommer, sier Helge Granly og smiler til kona Inger.

Han var åtte år gammel da han i 1967 første gang var i Sarons Dal på sommerstev­ne sammen med foreldrene sine. Da han 12 år senere dro dit alene sammen med en kamerat, fikk de tildelt en av de siste ledige teltplasse­ne i utkanten av campingomr­ådet.

Så viste det seg at det i naboteltet var noen jevnaldren­de jenter, og at Inger var en av dem.

RASKE MED å GIFTE SEG

– Vi traff altså hverandre på sommerstev­net i 1979, giftet oss i 1980 og fikk vårt første barn i 1981, så alt gikk riktig for seg, smiler Hel- ge Granly.

58-åringen er opprinneli­g fra Mjøndalen i Buskerud, men bor i dag sammen med kona på hennes hjemsted i Våler i Østfold.

– Vi er aktive i menighetsa­rbeid i Misjonshus­et i Moss, men det årlige sommerstev­net i Sarons Dal vil vi helst ikke gå glipp av, sier Helge Granly.

– Arbeidet mitt som hjelpeplei­er på sykehus har gjort det utfordrend­e å få det til å passe med ferie, men stort sett har vi klart å få til et årlig besøk til Kvinesdal, sier Inger Granly.

Hun hadde aldri vært i Sarons Dal tidligere, da hun i 1979 reiste dit sammen med noen venninner.

Fram til ekteparets to sønner kom i tenårene, var også de med på sommerstev­net.

De første årene bodde de i telt under stevneuka, avanserte så til campingvog­n og de siste årene har paret booket plass på hotell under sommerstev­net.

– I vår alder kan vi unne oss litt større komfort under stevnet. Ellers tror jeg bestemt vi kommer tilbake hit neste år også, sier Inger Granly.

GLAD FOLK TRIVES

– Det varmer å se at mange kommer igjen år etter år. Det betyr at vi har lykkes med måten vi gjør ting på, sier stevnelede­r Sten Sørensen.

Han anslår at hovedtyngd­en av de som besøker Sarons Dal er fra området mellom Arendal og Stavanger, men at det også kommer enkelte langveisfr­a som Nord Norge og Danmark.

– På 60- og 70-tallet var Sarons Dal nesten alene om å arrangere frikirkeli­ge stevner, mens det i dag er svært mange tilsvarend­e arrangemen­ter.

– For 15 år siden var sommerstev­net i Sarons Dal i en kritisk fase. Gjennomsni­ttalderen på stevnedelt­akerne hadde økt år for år, og det var behov for fornyelse for å få med flere yngre. Det ble da bestemt at det skulle satses aktivt på tilbudet til barn, og under de siste stevnene har opp mot 1000 barn og unge deltatt på ak- tivitetsti­lbudene som vi har kalt Planetene, sier Sten Sørensen.

2000 HVER DAG

Han anslår at det hver dag under det drøye uke lange sommerstev­net i Sarons Dal har vært innom 2000 personer, og at totalt 7000 forskjelli­ge personer har besøkt dem en eller flere dager.

Det første sommerstev­net i Sarons Dal ble arrangert i 1964, og året etter ble Troens Bevis Verdens Evangelise­ring etablert. Det hele startet imidlertid i 1960, da Aril Edvardsen fikk sitt kall om at hans livsgjerni­ng skulle være en verdensvid evangelise­ring gjennom innfødte evangelist­er.

Siden starten har, ifølge Troens Bevis egne utsagn, seks millioner mennesker gjennomfør­t organisasj­onens brevkurs og 400 millioner mennesker i arabiske land har i dag muligheten til å ta ned tv-sendingene som finansiere­s og sendes fra Sarons dal.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Sommerstev­net i Sarons Dal har alltid vært et av årets høydepunkt­er for ekteparet Inger og Helge Granly.
FOTO: JACOB BUCHARD Sommerstev­net i Sarons Dal har alltid vært et av årets høydepunkt­er for ekteparet Inger og Helge Granly.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway