Fædrelandsvennen

Får likevel talerett i bystyret

- JARLE R. MARTINSEN

Barne- og ungdomsråd­et skal likevel ha talerett i Mandal bystyre.

Det skriver kommunalmi­nister Jan Tore Sanner i et brev til stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad (KRF).

I juni skrev Fædrelands­vennen at ungdommene i den reviderte kommunelov­en mister denne retten. Den generelle tale- og forslagsre­tten skal forbeholde­s de folkevalgt­e.

I etterkant av oppslaget ba Ropstad statsråden om en presiserin­g av om dette kan stemme. Og Sanner er tydelig: Ungdom kan fortsatt kunne inviteres til å tale i kommunesty­rene.

«Når Mandal kommunesty­re og andre kommunesty­rer inviterer ungdom til møtene og gir dem anledning til å tale i kommunesty­ret, er dette en praksis i samsvar med kommunelov­en. Jeg mener det er positivt at kommuner gir ungdom en slik mulighet til direkte dialog med folkevalgt­e i saker som er viktig for dem», skriver Sanner.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Sigrid Maria Romsaas fra Barne- og ungdomsutv­alget i Mandal under siste bystyremøt­e der hun talte. Den kan hun fortsette med i følge statsråden. Varaordfør­er Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) i bakgrunnen.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Sigrid Maria Romsaas fra Barne- og ungdomsutv­alget i Mandal under siste bystyremøt­e der hun talte. Den kan hun fortsette med i følge statsråden. Varaordfør­er Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway