Fædrelandsvennen

Leder og nestleder i Kirkelig Fellesråd ble avsatt i møte

- JARLE R. MARTINSEN

Da Kirkelig Fellesråd i Mandal nylig hadde møte, ble leder og nestleder avsatt der og da.

– Det var et kupp gjort av personer som synes å ha til hensikt å ansette ny kirkeverge. Det tar vi sterkt avstand fra, sier tillitsval­gt Torbjørn Kloster og verneombud Einar Sørensen ved Kirkesente­ret i byen

Møtet var 3. mai. I referatet he- ter det at leder Ragnvald Madland startet møtet, men at politisk valgte i rådet, Heidi Sandaa (H) så tok ordet. Hun uttalte at hun ikke hadde tillit til Madland og ville ha ham avsatt som leder.

Dermed ble han avsatt med tre mot to stemmer. Da nestleder John Morten Varhaug overtok som ny leder, tok medlem av nemnda Mette Kjos-hanssen ordet og sa at hun ikke hadde tillit til ham.

Dermed måtte også han gå etter en ny avstemning og KjosHansse­n ble valgt som ny leder.

– Deres behandling av Lindland-saken var grunnen til at vi ikke hadde tillit til dem. Mest av alt på grunn av mangel på informasjo­n om hva som hadde foregått, sier Sandaa.

På møtet satt stiftsdire­ktør i Agder og Telemark bispedømme Steinar Skomedal. Han sendte i ettertid brev til Fellesråde­t og de ansatte om at både saksgang og avsettelse­ne var ulovlig.

– Ja, jeg er ikke jurist og trodde at når vi kan konstituer­e oss selv kan vi også avsette, sier Sandaa som avviser at de har en agenda om å avsette kirkeverge­n.

Det samme sier Kjos-hanssen: – Nei, vi har ingen agenda om å bytte ut kirkeverge­n.

Skomedal sier at han ikke forstår hvorfor de trodde de kunne avsette leder og nestleder på denne måten.

– Kanskje de var i god tro, sier han.

De ansatte på kirkesente­ret opplevde situasjone­n som oppstod som dramatisk.

– Vi stod uten legal arbeidsgiv­er med all usikkerhet det skapte. Vi er skremt over oppførsele­n noe som har skapt veldig utrygghet i staben, sier Sørensen og Kloster.

De forteller om ansatte som har vaert under hardt press på grunn av personalko­nflikten rundt kantoren og all skriverien­e i lo- kalavisa.

– Flere har uttalt seg om personalko­nflikten uten å vite hva som ligger bak, samtidig som kirkesente­ret i liten grad har kunnet svare for seg på grunn av taushetspl­ikt. Det har vaert en svaert krevende situasjon, sier de.

Overfor Faedreland­svennen holder de fast på sin taushetspl­ikt og vil ikke kommentere personalko­nflikten.

– Men det vi kan si er at vi støtter fullt ut leder og nestleder i fellesråde­t, prost og kirkeverge og den jobben de gjør, sier Sørensen og Kloster.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway