Fædrelandsvennen

Hvor på kroppen er pinsen?

-

Vi har nylig feirer pinse, den glemte høytid. For det er mange som ikke vet at pinsen er kirkens fødselsdag da disiplene fikk Den hellige ånd.

●●Dette er noe fjernt og fremmed, noe følgende skulle vise med all tydelighet. En gutt spurte sin mor hvor på kroppen pinsen var. Hun ble litt forbauset, men gutten hadde lest i avisen at 5 stykker var skadet i pinsen!

Den norske kirke (dnk) må i større grad drive folkeopply­sning om de kristne høytider, kanskje saerlig om pinsen. For et lite mindretall feirer fødselsdag­en i kirken. Og faerre vil nok gjøre det i fremtiden. For medlemstal­let i dnk går nedover. Hovedgrunn­en til det er at faerre barn blir døpt. I fjor var det bare litt over 50 %. Og dåpen er som kjent selve innmelding­en til dnk.

I mange kirker henger et skip. Jeg er redd for at skipet kan synke en gang selv om det fremdeles henger trygt. For hvis folkekirke­n mister sine medlemmer, vil ikke skipet klare å holde seg flytende. Og det bør bekymre flere enn kirkens ledere. Skipet må få flere ombord. Men flere, også sørlending­er også på Agder finner andre reisemåter fra vugge til grav enn den dnk kan tilby! KNUT SAND BAKKEN pensjonert prest

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway