Fædrelandsvennen

Per Fronth feiret 17. mai i Det hvite hus

- EVA MYKLEBUST

Besøket var en del av et større kunstprosj­ekt, røper kunstneren.

17. mai la Per Fronth ut følgende melding på Facebook:

«Gratulerer med dagen Norge. På vei til Det hvite hus seinere i dag med NATOS Jens Stoltenber­g og president Trump for å hente inn råmaterial­e til et kommende kunstprosj­ekt».

FØLGER STOLTENBER­G

– Er dette seriøst, spurte Faedreland­svennen kunstneren. Det bekrefter han at det er: – Det er i forbindels­e med et kunstprosj­ekt jeg har arbeidet med over tid, med NATOS generalsek­retaer Jens Stoltenber­g som jeg har reist med det siste året. Derfor var jeg i møte i DC i det Ovale rom med president Trump. Henter inn råmaterial­e – ekte vare, opplyser Per Fronth i en SMS.

Men det er også alt han vil si om prosjektet foreløpig. Det er for tidlig, forklarer han.

På møtet 17. mai diskuterte Trump og Stoltenber­g det kommende Nato-møtet i juli.

EU har behandlet USA «forferdeli­g», sa president Donald Trump da han møtte NATOS generalsek­retaer Jens Stoltenber­g. Presidente­n var full av lovord for Nato-sjefen, men langet ut mot USAS allierte i Europa.

– Det nye nå er at vi risikerer at det blir økonomiske sanksjoner mellom Nato-allierte. Det er nytt og det er urovekkend­e, sa Stoltenber­g til Aftenposte­n etter møtet.

MØTTE CLINTON I BUNAD

Det er faktisk ikke første gangen Per Fronth er i Det hvite hus 17. mai. I 1994 fulgte han Gro Harlem Brundtland­s besøk som pressefoto­graf. Og siden det var 17. mai var han ikledd bunaden sin fra Setesdalen.

– Den lurte president Bill Clinton veldig på hva var, da jeg brukte den 17. mai i Washington og møtte ham i Det ovale kontor. Jeg var der sammen med statsminis­ter Gro Harlem Brundtland i 1994 som fotojourna­list, og hun måtte forklare Clinton at kostymet med skinnlapp i baken var en nasjonaldr­akt, har kunstneren tidligere fortalt Faedreland­svennen.

Denne helgen åpner Per Fronth en større utstilling på Hamar Sagbladfab­rikk.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? 17. mai la Per Fronth ut dette bildet på Facebook. Han bekrefter at han var i Det hvite hus i forbindels­e med et større kunstprosj­ekt.
FOTO: PRIVAT 17. mai la Per Fronth ut dette bildet på Facebook. Han bekrefter at han var i Det hvite hus i forbindels­e med et større kunstprosj­ekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway