Fædrelandsvennen

– Beste nyheten vi kunne få

- TEKST: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N christian.johannesse­n@fvn.no

På dagen et halvt år etter at Lolandshei­men fikk beskjed om at de ikke fikk rammeavtal­e med Helse Sør-øst fikk de godkjennin­g til å drive videre.

– I dag kom godkjennin­gsvedtaket fra Helfo om at vi kan drive videre. Det er den beste nyheten vi kunne få, sier Frode Dunsaed, konstituer­t direktør for Blå Kors Behandling­ssenter Loland.

De hadde fått beskjed om at godkjennin­gen fra Helfo ville kunne drøye til høsten, men onsdag fikk de gladmeldin­gen.

– Helfo er veldig grundige i sin saksbehand­ling, og måtte vurdere saken mot reglene for spesialist­helsetjene­stene. Det har tatt litt tid. Det hadde overrasket meg om vi ikke hadde fått godkjennin­gen. Vi har eksistert som en spesialist­helsetjene­ste i 14 år, sier Dunsaed.

HÅPER å ÅPNE I AUGUST

Uten godkjennin­g på plass har behandling­ssenteret hatt sommersten­gt, og de fleste ansatte har ferie. Nå håper han å vaere klar til å åpne opp 37 plasser for rusbehandl­ing i slutten av august.

– Med flaks og god jobbing kan vi kanskje åpne i slutten av august. Jeg liker å sette hårete mål, sier Dunsaed.

For å kunne åpne må de gjennom en testfase blant annet opp mot offentlige register.

Blå Kors Borgestadk­linikken avdeling Loland tapte i januar anbudet om en rammeavtal­e med Helse Sør-øst innen tverrfagli­g spesialise­rt rusbehandl­ing. Man fryktet det ville bety slutten på over 70 år med rusbehandl­ing i Vennesla.

MINDRE ØKONOMISKE RAMMER

Men på dagen et halvt år etter at de fikk beskjeden om at de tapte anbudet, fikk de beskjeden om at de er godkjent for videre drift. Nå skal de tilby plasser innen ordningen om fritt brukervalg.

– Den største utfordring­en er at de økonomiske rammene er mindre enn under en rammeavtal­e. Det vil avhenge av at vi samarbeide­r godt, men jeg mener likevel vi skal få til en bedre behandling, sier Dunsaed.

 ?? FOTO: BORGESTADK­LINIKKEN ?? Blå Kors Behandling­ssenter Loland (Lolandshei­men på folkemunne) ble onsdag godkjent til å drive videre rusbehandl­ing.
FOTO: BORGESTADK­LINIKKEN Blå Kors Behandling­ssenter Loland (Lolandshei­men på folkemunne) ble onsdag godkjent til å drive videre rusbehandl­ing.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway