Fædrelandsvennen

Best eller billig?

- ATLE LARSEN

Fellesnemn­da som skal gjøre oss klare til Stor-kristiansa­nd har allerede funnet fram spareknive­n.

●●Fellesnemn­da har valgt å bruke tid og krefter på å finne ut hvilken kommune som er billigst på hver enkelt kommunal sektor (Fvn

5. juli). Underlig. Jeg har trodd at fellesnemn­da ville vaere opptatt av å se naermere på hva det er som gjør den ene kommunen bedre enn den andre når det gjelder kvalitet. For eksempel kvaliteten på åpenhet i forvaltnin­gen eller kvaliteten på pleie og omsorg.

Jeg mener det er slikt politikern­e har prøvd å få oss til tro tidligere. Songdalen kommune er god på pleie og omsorg, trolig den beste av de tre kommunene som er slått sammen med tvang av Frp, H og V. Fellesnemn­da har regnet ut at legger man den billigste kommunen til grunn, kan Stor-kristiansa­nd spare 52,5 millioner på pleie og omsorg. Spare 52,5 millioner på pleie og omsorg?

Bløffet politikern­e fra Frp, H og V da de skulle få oss til å tro at å slå sammen med tvang er en «kvalitetsr­eform»? I oversikten fra fellesnemn­da, slik den er gjengitt i Fvn, er fellesnemn­da opptatt av å spare. Det skal vaere billig. Kvalitet er ikke nevnt med ett eneste ord. Hvorfor er det billigst som gjelder?

Jeg gremmes. For ingen politiker vil vel benekte at det er kvalitativ­e forskjelle­r på de ulike sektorene i kommunene slik det også er forskjell på pengebruke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway