Fædrelandsvennen

Står på 1500 boliger på heia

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Politikern­e i formannska­pet vil beholde Venneslahe­ia Øst i kommunepla­nen.

– Det ville vaert en fadese å ta dette store området ut av kommunepla­nen nå, sa Eivind Drivenes (Sp).

Tross advarsler fra Kristiansa­nd mot å bygge ut 1500 boliger på Venneslahe­ia, lot politikern­e i formannska­pet det enorme området ligge inne i kommunepla­nen da den igjen ble behandlet tirsdag.

Tidligere har Arbeiderpa­rtiet fremmet forslag om å droppe utbygginge­n. Også ordfører Nils Olav Larsen (KRF) har uttalt at man bør bygge tettere og naermere kollektiva­ksen.

Nå ser det derimot ut til at Hele Gjengen AS, som eier området, kan jobbe videre med å realisere planene dersom de ønsker det. De har tidligere opplyst at de har brukt 3–4 millioner kroner gjennom ti år på planleggin­g av boligfelte­t.

Geir Wehus (Ap) fremmet ikke forslag om å droppe utbygging av heia i dette formannska­pet, slik han gjorde før sommeren.

– Jeg registrere­r at vi er alene om å mene at man bør droppe denne utbygginge­n. Det er veldig synd, sa han.

LIKT HAMREVANN

Da politikern­e i Kristiansa­nd behandlet saken, presiserte de at de hadde egentlig ikke hadde så mye de skulle ha sagt. Dette fordi de selv har vedtatt utbygging av 4100 boliger på Hamrevann, like ved Sørlandspa­rken, tross bred politisk enighet om å bygge tettere og mer sentralt.

– Hamrevann-utbygginge­n har vaert en diskusjon i Kristiansa­nd, som er nokså parallell med denne diskusjone­n om Venneslahe­ia, sa rådmann Svein Skisland.

INNSIGELSE­R

Foruten Venneslahe­ia Øst ble det diskutert gangen videre i kommunepla­nen. Fylkesmann­en har varslet innsigelse mot fire boligområd­er: Hommefjell­et i Eikelandsd­alen, Homme øst i Øvrebø, Nordmarka og utvidelse av Moseidheia.

Rådmannen innstilte på å ikke akseptere innsigelse­ne. Dette var det bred enighet om.

 ?? ARKIVFOTO: LARS HOEN ?? Venneslahe­ia ligger cirka der den røde sirkelen er. Det kan bli Venneslas største boligfelt med over 1500 boliger og en befolkning på 5000 mennesker om det blir realisert. Til venstre i bildet er Venneslafj­orden, Moseidmoen ligger i forgrunnen.
ARKIVFOTO: LARS HOEN Venneslahe­ia ligger cirka der den røde sirkelen er. Det kan bli Venneslas største boligfelt med over 1500 boliger og en befolkning på 5000 mennesker om det blir realisert. Til venstre i bildet er Venneslafj­orden, Moseidmoen ligger i forgrunnen.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Spente tilhørere under diskusjone­n om Venneslahe­ia.
FOTO: KJETIL NYGAARD Spente tilhørere under diskusjone­n om Venneslahe­ia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway