Fædrelandsvennen

Mener Facebook svikter traumatise­rte ansatte

- NTB

Facebook står overfor et potensielt massesøksm­ål i USA for angivelig å ha unnlatt å beskytte moderatore­r som i sin jobb har måtte se traumatise­rende materiale.

Amerikansk­e Selena Scola har saksøkt Facebook etter at hun fikk diagnosen posttrauma­tisk stressyndr­om etter å ha jobbet som moderator i Facebook i 2017.

Via sin advokat sier hun at hun og hennes kollegaer daglig ble «bombardert med tusenvis av videoer, bilder og strømming av hendelser som seksuelt misbruk av barn, voldtekt, tortur, bestialite­ter, halshoggin­ger, selvmord og andre former for drap».

– Facebook ignorerer sin plikt til å skape en sikker arbeidspla­ss. I stedet skaper Facebook en svingdør for ansatte som blir ugjenkalle­lig traumatise­rte av det de har vaert vitne til på jobb, sier Korey Nelson, en av Selena Scolas advokater.

Scolas søksmål mot Facebook ble levert til en domstol i California rett før helgen.

– Vår klient ber Facebook om å opprette et medisinsk fond for moderatore­r som skal kunne finansiere undersøkel­ser og sikre hjelp og bistand til moderatore­r som har fått posttrauma­tisk stressyndr­om, sier en av hennes andre advokater, Steve Williams.

Advokatfir­maet Burns Charest, som har levert søksmålet, sier det vil prøve å få til et massesøksm­ål mot Facebook.

Facebook selv sier at selskapet evaluerer anklagene og at det tar sine ansattes ve og vel svaert alvorlig. I en kommentar tirsdag sier selskapet at det blant annet tilbyr psykologbi­stand til sine ansatte.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ansatte mener firmaet ikke tar nok vare på de som er traumatise­rte i jobben.
FOTO: NTB SCANPIX Ansatte mener firmaet ikke tar nok vare på de som er traumatise­rte i jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway