Fædrelandsvennen

Kåret til årets varebil

- TOR MJAALAND

Den er allerede kåret til Årets varebil internasjo­nalt, nye Citroen Berlingo. Om ikke lenge er den klar for Norge.

Det var på den internasjo­nale nyttekjøre­tøymessen i Hannover at Citroën Berlingo fikk tittelen «Internatio­nal Van of the Year» for 2019. Med en solid økning i varebilsal­get både lokalt og nasjonalt, kan Citroen komme ytterliger­e på offensiven med nye Berlingo. Ifølge juryforman­nen vant Berlingo på en kombinasjo­n av høyt utstyrsniv­å og komfort.

– Den nye varebilen, Citroën Berlingo er klar for fremtiden. Den er utstyrt med nyeste generasjon teknologi, som hjelper føreren ute på veien, samtidig som den hjelper eieren med å holde kostnadene nede. Det nye systemet som varsler ved overlast og et ekstra kamera i passasjers­peilet for å redusere blindsoner, er gode eksempler på nyvinninge­r som vil øke sikkerhete­n, sa leder for juryen, Jarlath Sweeney, ifølge en pressemeld­ing fra Citroen.

Ifølge en pressemeld­ing fra Citroen vil den nye varebilen fra starten av vaere tilgjengel­ig i flere varianter og to forskjelli­ge lengder. Med et lastevolum på 4,4 kubikkmete­r, opptil 1000 kilo nyttelast og mulighet for å frakte gjenstande­r på en lengde opptil 344 centimeter.

Takket vaere en helt ny arkitektur, smarte løsninger og opp til 21 ulike førerassis­tentsystem­er skal nye Berlingo vaere en trygg og sikker transportp­artner, skriver Citroen i pressemeld­ingen. Siden prisen første gang ble delt ut i 1992 har Groupe PSA vunnet fire ganger. Juryen består av varebiljou­rnalister og redaktører fra 25 land, og bilene fra PSA Gruppen vant med 127 poeng, 35 poeng foran naermeste konkurrent

 ??  ??
 ?? FOTO: CITROEN ?? Her er nye Citroen Berlingo som snart er klar for det norske markedet.
FOTO: CITROEN Her er nye Citroen Berlingo som snart er klar for det norske markedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway