Fædrelandsvennen

Kjaerlighe­t mellom menn

- ROY SØBSTAD

«For vi er gutta» stiller både korsang og menn i best tenkelige lys.

●●Mannskoret er en gjeng selverklae­rt middelmådi­ge menn som hver tirsdag samles på Kampen Bistro i Oslo for å øve og drikke øl. Noen av dem – Dumdum Boysvokali­st Prepple Houmb, musikkbran­sjeprofil Svein Bjørge, programled­ertypene Rune Gokstad og Geir Schau – vil de fleste dra kjensel på. Men alle sammen virker som fine, solide typer, sånne man godt kunne tenke seg å vaere kompis med.

Dette miljøet kunne i seg selv ha vaert et brukbart utgangspun­kt for en dokumentar. «For vi er gutta» kunne ha blitt en «Heftig og begeistret» (2001) for en annen, mer rocka og urban generasjon.

Men i det dirigent Ivar Krogh Hovd – på samme tid som koret forbereder seg til å varme opp 10.000 mennesker for Black Sabbath på Tons of Rock-festivalen – får beskjed om at han kun har noen få måneder igjen å leve, blir filmen med ett noe ganske annet. Da får de grove vitsene en sår undertone og de tøffe sangene blir forunderli­g gripende.

Det er ikke stort som tilsier at denne formmessig helt streite dokumentar­en må oppleves på kino. Gå og se den likevel. Du kommer til å ville gi kameraten eller kjaeresten din en lang og varm klem etterpå.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway