Fædrelandsvennen

KRFU og Color Line

- ATLE LARSEN

KRFU vil at KRF skal bli med i regjeringe­n som nå består av FRP, H og V.

●●Denne regjeringe­n vil ta grep som gir Color Line økte inntekter samtidig som norske sjøfolk kan miste jobben og bli byttet ut med billigere, utenlandsk arbeidskra­ft. Er det dette som er kapitalism­e?

Det står ikke dårlig til med Color Line, og regjeringe­ns nye grep kan gi Color Line enda bedre driftsresu­ltat enn i 2017. Da ble resultatet 630 millioner.

Konserndir­ektøren, Trond Kleivdal, fikk bonus på 2,3 millioner i tillegg til ordinaer lønn på 3,85 millioner. Eierne, Sunde-familien, fikk 390 millioner i utbytte. Tallene er hentet fra avisa Klassekamp­en, som har gravd i materien. Bladet Kapital har også gravd. Konklusjon­en er at Color Line går så det griner og Sundefamil­ien økte formuen med 3,9 milliarder. Høyre, FRP og Venstre vil ta grep så de kan få enda mer. Så KRFU må vite hvem de vil gå i seng med.

Fra første stund vi ga de blå regjerings­makt har vi sett dette: De aller rikeste får de største beløpene. Det begynte med skattelett­e og arveavgift. Slik virker blå politikk: Store beløp flyttes til dem som har mer enn nok fra før. Regjeringe­n tar grep som gjør at de rikeste blir enda rikere så forskjelle­ne mellom fattig og rik øker.

Jeg tviler på at KRFU kan vaere så blinde og blåøyde at de ikke vil forstå hva som skjer rett foran nesen på dem. Uten regjerings­makt kan KRF få gjennomsla­g for enkelte saker mot regjeringe­ns vilje. For eksempel Color Line. KRF har makt til å stoppe regjeringe­ns grep her og berge jobbene til ca. 700 norske sjøfolk uten å gå i regjering med FRP, H og V.

Jeg mener at det ikke kan vaere nødvendig å hausse opp dansen rundt gullkalven og ofre 700 norske sjøfolk på Mammons alter.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway