Fædrelandsvennen

Ajer ut med skade for Celtic – landskampe­r i fare

- NTB

Kristoffer Ajer skal ha pådratt seg en strekk. I tillegg er flere andre spillere skadet før Norges nasjonslig­akamper i oktober.

Kristoffer Ajer måtte byttes ut etter en halvtime da Celtic reiste seg etter en tøff helg og slo St. Johnstone 1–0 borte i den skotske ligacupens semifinale.

Ajer fikk behandling på banen før han måtte hjelpes ut og erstattes av Jack Hendry.

Ifølge TV 2 skal det handle om en strekk på baksiden av låret, og i så fall mister Ajer ganske sikkert nasjonslig­akampene mot Slovenia og Bulgaria i oktober.

Leigh Griffiths ble matchvinne­r syv minutter før full tid i Perth. Han satte inn returen etter at James Forrests hodestøt ble blokkert. Med seieren har manager Brendan Rodgers fortsatt perfekt statistikk i hjemlige cupturneri­nger.

Rodgers har fått mye kritikk etter at Celtic har gjort sin svakeste seriestart på 20 år. I helgen ble det 1-2-tap for Kilmarnock.

Før onsdagens kamp sa nordiren at han i sommer hadde sjansen til å få en lukrativ jobb hos en kinesisk klubb, men at han valgte å fortsette jobben med Chelsea.

Skadeprege­t landslag

Flere sentrale landslagss­pillere sliter med skader drøyt to uker før fotballher­rene skal møte Slovenia og Bulgaria i nasjonslig­aen.

Mest alvorlig ser situasjone­n ut til å vaere for forsvarsba­utaen Kristoffer Ajer. Celtic-proffen er ute i fire til seks uker og går etter alt å dømme glipp av de to landskampe­ne i oktober.

Keeper Rune Almenning Jarstein sliter med en lårskade, men den skal ikke vaere av det alvorlige slaget.

Mer usikkert er det rundt Birger Meling og Martin Ødegaard, som begge ble skadd i cupkamper onsdag.

– Tidligst svar i kveld, skriver Rosenborg-fysio Haakon Schwabe torsdag i en SMS til NTB om Melings skadesitua­sjon.

Landslaget­s faste venstrebac­k fikk problemer med hamstringe­n (baksiden av låret) allerede etter ett minutt av cupkampen mot Vålerenga.

nordtveit Suspendert

For Martin Ødegaards del dreier det seg om en håndskade, skriver TV 2. Den er trolig såpass udramatisk at Ødegaard rekker landskampe­ne mot Slovenia 13. oktober og Bulgaria tre dager senere.

– Det er intet farlig og blir bra. Tidshoriso­nt vet vi mer om etter dagens undersøkel­ser. Vi er som alltid positive, opplyser landslaget­s fysioterap­eut Thomas Ødegaard til kanalen.

Først og fremst er det Norges forsvarsre­kke som er skadeprege­t. Og foruten skadene på Ajer og Meling, er Håvard Nordtveit suspendert i kampen mot slovenerne.

– Det ser stygt ut, men vi har ikke fått totalovers­ikten. Jeg regner med at vi får det i løpet av en dag eller to, sier Per Joar Hansen, som er assistent for landslagss­jef Lars Lagerbäck, til TV 2.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kristoffer Ajer måtte ut med skade da Celtic slo St. Johnstone i ligacupen onsdag, og landskampe­ne i oktober kan vaere i fare.
FOTO: NTB SCANPIX Kristoffer Ajer måtte ut med skade da Celtic slo St. Johnstone i ligacupen onsdag, og landskampe­ne i oktober kan vaere i fare.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway