Fædrelandsvennen

Gratis-kort revet bort

- STEINAR VINDSLAND

Gratis-kortene til Aquarama er så populaere at de var brukt opp allerede i juni.

Administre­rende direktør Unni Mesel reagerer på inntrykket som er skapt om at halvparten av gratiskort­ene til badelandet ikke skulle vaere brukt.

– Vi kunne delt ut det dobbelte i år, sier Mesel.

Siden 2016 er det bevilget én million kroner for å gi barn i lavinntekt­sfamilier i kommunen gratis adgang til badelandet Aquarama. Men i år var det altså tomt halvveis ut i året.

– Dette betyr dessverre at planlagte svømmekurs i høst utgår og at forespørsl­er fra skoler om tilgang for nye elever må avventes til neste år. Hver krone bevilget til prosjektet hittil er med andre ord brukt opp, opplyser Mesel.

I helse- og sosialstyr­et nylig orienterte prosjektle­der Kristine Vigsnes om et nytt opplevelse­skort for lavinntekt­sfamilier. Overfor politikern­e opplyste hun også om Aquarama-ordningen og at bare halvparten av billettene som var blitt brukt.

– Halvparten av dem vi ga billetter til, brukte dem ikke. Men da kunne vi gi dem videre til andre, og dermed ble alle brukt, opplyste Vigsnes overfor helseog sosialstyr­et.

Også i fjor ble alle billettene brukt opp, riktignok noe senere på året.

Hun opplyser at kommunen har en meget fleksibel avtale med Aquarama som innebaerer at bare billettene som er brukt, belastes kommunekas­sa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway