Fædrelandsvennen

Tydeliggjø­ring av kristen politikk

- ARNSTEIN FEDØY Sikkerhets­politisk talsmann for PDK

Med PDK trygt forankret på borgerlig siden og KRF i spagat i midten, kan et valg om et sosialisti­sk KRF vaere det beste som skjer for kristen politikk.

●●Undertegne­de stemte KRF siste gang i 2001, men etter at Bondevik Ii-regjeringe­n avviklet beredskaps­lagringen av matkorn i 2003 og fortsatte den kraftige nedleggels­e av forsvar og sikkerhet, kom erkjennels­en om at man kun satte sin lit til høyere makter. Etter dette har min stemme gått til H og FRP, selv om både abortstand­spunktet og gradvis liberalise­ring av H har gjort valget vanskelig, ja naermest umulig.

Med dannelsen av det verdikonse­rvative Partiet De Kristne i 2013, fikk min forståelse av Bibelens politiske budskap et hjem. Jeg anser det verdikonse­rvative tankesett som den eneste måten å bevare Norge fra å rives fra hverandre og trygge Norge i lengden. PDK vil ha et større skille mellom stat og kirke, ved å fjerne støtten til trossamfun­nene. Staten skal stå på en solid kristen verdiforan­kring og la alle, uansett trosretnin­g, få utøve sin rett til religiøs praksis. Frihet og trygghet for alle.

Når så KRF stadig tydeligere beveger seg over til venstresid­en, til protest fra mange Krf’ere, så er protestene underlig. Her har et samlet KRF vedtatt i sitt partiprogr­am for 2017–21 at ekteskapet er for alle, Emil André Erstads foredrag om Krf’s rolle på «Debatt om Palestina» Eldorado 10. juni 2017, der han fremsatte påstanden at Israelsk okkupasjon må opphøre og at tostatsløs­ning er veien å gå, selv om situasjon på Gaza/vestbredde­n viser at palestinsk­e myndighete­r ikke tar rettsikker­het, utdanning og korrupsjon på alvor, men velger heller å finansiere terror og vedtaket til et samlet KRF om å ikke inngå regjerings­samarbeid med borgelig side, viser dette tydelig retningen til KRF.

Selv om både PDK og jeg er kraftig uenig i noen av verdivalge­ne til KRF, så har PDK og KRF noen verdier i forhold til abort, sorterings­samfunnet, rettsløshe­ten til barna i mors mage, aktiv dødshjelp, oppheving av biologiske identitete­r ved eggdonasjo­n, embryoadop­sjon, surrogati og sortering på egenskaper, forskning på befruktede egg, mitokondri­edonasjon som mikser DNA både fra mor og opphevinge­n av rasjonelt-objektivt ståsted i etikken, der Sartre kan triumfere: «Hvis Gud ikke finnes, er alt tillatt», som vi står sammen om.

Med to kristne partier på hver side i politikken, kan påvirkning­smulighete­n for kristen tenkning utvides med to klare politiske alternativ­er for velgeren, som forstår at den kristne verdiarv er det selve grunnlaget for Norges og vestenes sikkerhet og fremgang. PDK vil fint klare seg på selvstendi­g grunnlag, men for velgerne vil valget nok vaere lettere, med en tydeligere politisk profil som et sosialisti­sk KRF.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway