Fædrelandsvennen

KIF på tabelltopp­en

- TOMMY EGELI for KIF Håndball

KIF Håndball vant sin tredje strake seier, denne gang hele 43–24 over Viking HK.

KIF inviterte søndag til første seriekamp på hjemmebane, og med to sterke borteseier­e i sesonginnl­edningen, var det et selvsikker­t hjemmelag som entret banen mot et ungt Viking-lag. KIF guttene begynte første angrep med en «flyver», og de første 20 minuttene var det en kamp med god underholdn­ing.

Viking hentet seg inn igjen mot slutten av 1. omgang og lagene gikk til pause med 20-15-ledelse til hjemmelage­t. Trenerteam­et var ikke fornøyd med antall inn- slupne mål, og forlangte større fokus i forsvar, med påfølgende tempo i angrep.

Som i de to første seriekampe­ne herjet KIF etter pause, og løp Viking i senk. Da sluttsigna­let lød, sto det 43-24 på tavla. Jon Robertsen og Bendik Holstad scoret åtte mål hver for KIF. Øvrige målscorere var Erlend Årstein Hansen (2), Mathias Christense­n (2), Petter Johansen (1), Eric Nicolay Jensen (6), Christoffe­r Ryder Lislevand (4), Frederik Sorth Petersen (2), Sebastian Schultz Hansen (3), Stian Nygaard Michaelsen (4) og Jostein Pedersen (2). Jarand Langva Rommetvedt og Emil Vieugue scoret fem mål hver for Viking.

KIF topper 2. divisjon etter tre seire på sine tre første kamper. Herkules har også seks poeng, men svakere målforskje­ll.

Selv om spillet også gledet de fremmøtte, var det stemningen og det faktum at byens befolkning igjen bidrar til å fylle opp Gimlehalle­n, som virkelig gleder alle som ønsker å få til noe stort på herresiden i Kristiansa­nd.

I kveld er det ny hjemmekamp klokka 20 i Idda Arena, og for en gysare det blir! Vi snakker om lokaloppgj­ør med bare store bokstaver. Vi snakker om KIF mot Randesund. Vi snakker om enkelte av de beste Kif-spillerne fra i fjor som nå spiller i grønt mot gamle lagkamerat­er i et KIFlag som har trent som aldri før. Vi snakker om ringrevene Kjetil Tveit mot Robin Rosander Haugsgjerd som trener for hvert sitt lag. Og sist, men ikke minst, snakker vi om en herrehåndb­allkamp du ikke må gå glipp av.

Kan vi oppleve at det blir utsolgt i Idda Arena i kveld? Ingenting hadde gledet mer enn om speaker Dalvoll må gi beskjed om at publikum må trekke seg sammen, og at undertegne­de godt kan trekke inn magen for å få plass til publikum som kommer rett fra Vipers-kamp.

Vel møtt til en god kamp, som vil bli ledet med stø hånd av det lovende kvinnelige dommerpare­t Pettersen og Husomanovi­c!

?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? Mathias Christense­n i skuddet for KIF Håndball i søndagens hjemmekamp mot Viking HK.