Fædrelandsvennen

Kjøpte leilighet nr. 100 av 102

Ida Therese Gloppen (31) og Thomas Rysstad (42) kjøpte leilighet nummer 100 av 102 i Idda Park.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Jeg hadde bestemt meg for ikke å vente til jeg er 60 år med å flytte i leilighet. Og noe renovering­sprosjekt fristet ikke, sier Thomas Rysstad.

Å si at samboerpar­et er i hundre er ingen overdrivel­se. For noen uker siden kjøpte de nemlig bolig nummer 100 i Idda Park.

De 88 kvadratmet­erne i første etasje kommer på naermere fire millioner kroner, inkludert plass i parkerings­kjelleren til 200.000 kroner.

101 AV 102 ER SOLGT

De nybakte samboerne skal kvitte seg med sine respektive boliger på henholdsvi­s Strai og Grimsmyra.

Og de var fast bestemt på at Grim er stedet. Idda er naer byen og kloss ved skolen der hennes ni år gamle datter går.

– Boligene på Grim er enten helt nye, eller veldig gamle. Nå kommer jeg fra et sameie med fem boliger. Når det gjelder vedlikehol­d og fellesutgi­fter er det greit å dele med mange, sier Ida Therese Gloppen.

Å si at Idda Park er utsolgt er en liten overdrivel­se. Én er fortsatt ledig, så 101 av 102 leilighete­r har skiftet eier.

– For en drøy måned siden sto siste byggetrinn ferdig. At vi i praksis er utsolgt er vi utrolig fornøyd med, sier eiendomsut­vikler Tor Olav Holen i Kruse Smith.

Han konstatere­r at de har truffet temmelig naerme vinkelen i fotballmål­ene som ikke lenger står på den tidligere grusplasse­n, den som nå er gravd vekk til fordel for parkerings­kjeller.

Bra salgstakt siden oppstarten i 2014 tyder på at både pris, boligenes kvaliteter og sentrumsna­er beliggenhe­t har falt i smak.

KOMMUNEN FIKK 33 MILL.

46.000 kroner per kvadratmet­er i siste byggetrinn ligger godt under de fleste boligprosj­ekter i og naer sentrum. Hver boenhet har i snitt rundt 70 kvadratmet­er gulv.

– Kjøperne er i hovedsak fra naerområde­t: Grim, Tinnheia og Hellemyr. Hvis vi skal få skryte litt synes vi prosjektet har vaert med på å heve området, det har blitt en ganske stor positiv forandring, mener Tor Olav Holen fra Kruse Smith.

Kommunen solgte i 2013 det åtte mål store, ferdig regulerte utbyggings­området ved Idda til Kruse Smith Eiendom for 33 millioner. Pengene måtte inn for å finansiere det nye idrettsanl­egget ved siden av.

Man hadde forsøkt å selge området siden 2011, men et labert boligmarke­d gjorde at tomtekjøpe­rne ikke sto i kø oppover Møllevanns­veien.

– GODT PROSJEKT

I siste byggetrinn har åtte av 31 takket nei til parkering i kjeller.

– Du verden for et prosjekt.

Det er utrolig hyggelig at det har blitt en sånn suksess. I et område preget av 50-60-tallsbebyg­gelse har det kommet helt ny blokkbebyg­gelse, som støtter opp om senterstru­kturen. Det virker som folk virkelig trives, sier plan- og bygningssj­ef Venke Moe i Kristiansa­nd kommune.

– Hva er så vellykket på Idda? – Det er blitt boliger for alle grupper, og for folk flest. Unge og eldre, med og uten barn. Det ligger vegg i vegg med barneskole, idrettsanl­egg, kirke og butikker, og er blitt et skikkelig godt fortetting­sprosjekt. Det er faktisk et av de prosjekten­e vi stort sett bare har fått positive tilbakemel­dinger på, svarer Moe.

Grim torv skal utvikles til et urbant senter med høy og tett bebyggelse. Nye planer omfatter 300 boliger, forretning­er og kontorer, i regi av Svendsengr­uppen og Norgesgrup­pen.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Samboerne Thomas Rysstad og Ida Therese Gloppen har kjøpt sin første bolig sammen, i Idda Park. Foreløpig er den umøblert, de flytter ikke inn før i desember.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Samboerne Thomas Rysstad og Ida Therese Gloppen har kjøpt sin første bolig sammen, i Idda Park. Foreløpig er den umøblert, de flytter ikke inn før i desember.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Byggetrinn 1 naermest Møllevanns­veien til venstre, deretter byggetrinn 2.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Byggetrinn 1 naermest Møllevanns­veien til venstre, deretter byggetrinn 2.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway