Kif-seier i spennende lokaloppgj­ør

- TOMMY EGELI, for KIF Håndball

KIF Håndball vant en tett kamp mot Randesund 29-27.

Det var duket for lokaloppgj­ør i Idda Arena sent onsdag kveld. Igjen strømmet publikum til for å fylle hallen, og viser at god herrehåndb­all, ja, det vil de ha!

På en kveld der 1.-divisjonsl­aget Sola hadde beseiret tittelgros­sisten Larvik HK i damenes cup, var det noe i luften av muligheter også for Ril-herrene.

Idda Arena, Mål kif håndball:

Mål Randesund IL:

RIL tok føringen

Anført av en meget god Simen Neset i mål, var det RIL som gikk til pause med en overrasken­de tomålslede­lse. Trenervete­ranen Kjetil Tveit hadde hentet inn ekstra rutine til kveldens kamp, i Aleksander Sundby som scoret åtte mål, og rutinerte Eirik Egeland som sydde sammen Ril-forsvaret på en god måte. Sammen med resten av RIL, med blant andre flere fra fjorårets Kiflag, klarte de å gi Kif-herrene en

kampfakta KIF – Randesund 29-27

250 tilskuere

Bendik Holstad 6, Christoffe­r Ryder Lislevand 5, Jon Robertsen 5, Erlend Årstein Hansen 3, Sebastian Schultz Hansen 3, Mathias Christians­en 1, Eric Nicolay Jensen 2, Kristian Malerød Larsen 1.

Aleksander Sundby 8, Jens Justnaes 3, Tobias Holsen Tveit 1, Erik Sørensen 2, Sindre Rosseland Sørli 6, Johannes Jåsund 3, Kristoffer Andre Hornnes 2, Christian Vinorum Aanestad 1.

KIF Håndball 4x2, Randesund IL 3x2 min

kamp om poengene.

Med svak uttelling på sjansene i lange perioder, lå det en forventing i luften om storseier til hjemmelage­t og mulighet for flere bytter da KIF skjøt seg til 21-18ledelse.

Spenning helt TIL Slutt

Det skjedde ikke, og spenningen vedvarte. I fasen der RIL så ut til at en time-out hadde passet godt på flere måter, hentet de fram en enorm vilje til å holde følge helt inn.

Kif-strategen Mathias Christians­en ble godt passet på gjennom hele kampen, men da det dro seg til, noterte han seg for et svaert viktig mål.

Vingene Holstad og Lislevand viste til tider gode avslutning­sferdighet­er, og noterte seg for viktige mål, sammen med storscorer Sebastian Schultz Hansen.

De var likevel trøkket i forsvarspi­llet, anført av en heltent Kristian Larsen, som tente KIF i 2. omgang. Kristian skulker ikke en trening eller et måltid, og det fikk backene til RIL merke utover i kampen.

Oppgjøret endte med Kif-seier, og med det fortsatt tabelledel­se.

utvisninge­r:

?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? Serieleder KIF vant sin fjerde serieseier av fire mulige i 2. divisjon onsdag kveld. Her setter Bendik Holstad inn ett av sine seks mål.
FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND Serieleder KIF vant sin fjerde serieseier av fire mulige i 2. divisjon onsdag kveld. Her setter Bendik Holstad inn ett av sine seks mål.