Fædrelandsvennen

Jeg har meldt meg inn i KRF

- ARTHUR HENNIG En miljøterap­eut i Bufetat.

I dag har jeg meldt meg inn i Krf. Det har min kone også gjort, og det helt uavhengig av meg. Tenk å vaere så samstemt uten en gang å ha snakket sammen om det. Jeg mener denne begivenhet­en fortjener noen ord i avisen.

●●Jeg skal forsøke å si litt om hvorfor jeg har gått til dette nesten utenkelige skrittet - å melde med inn i Kristelig Folkeparti. Jeg er jo en praktisere­nde buddhist, riktignok med hovedfag i kristendom­skunnskap, som har brukt mer enn 30.000 timer i mitt 65 årige liv til å stilne mitt urolige sinn for å finne ut av hvem jeg er og vil vaere.

Hva har jeg funnet? Jo, jeg står igjen med fellesskap­sverdiene. For hva er vel livet uten samhørighe­ten, varmen og kjaerlighe­ten? Alt det som binder oss sammen er viktigere enn noen gang. Hva skjer med oss når dybden i hjertet blir erstattet av overflatek­ulturen? Jo, da blir vi redusert til et konkurrere­nde menneske som må klare seg i en sammenlign­ingskultur der det meste handler om å vaere flink og perfekt.

Mitt oppe i en tid der mye handler om berike seg selv på felleskape­ts goder, dukker den lille, store mannen Knut Arild Hareide fram og tar til orde for et varmere samfunn. Enkle meg, jeg tror på denne mannen. Jeg tror også på Jesus. Forresten så tror jeg på alle som er mer opptatt av sin neste enn av seg selv. Jeg tror for eksempel ikke på Frp. Jeg kjenner ingen tiltreknin­g dit, det meste blir kaldere den veien. Kall meg gjerne forutinnta­tt. Mitt hjerte gleder seg ikke når jeg hører Listhaug og Jensen tale. Jeg kjenner frykten komme med kulden sin, mitt blod fryser.

Jeg tror på Knut Arild Hareide. Det var noe med den talen han holdt. Jeg ble berørt og varm om hjertet. En modig mann som uten å sikre seg ved først å lodde stemningen i eget parti, som snakker om fellesskap­sverdier og veivalg. Det står det respekt av. Han er troverdig. Han står for noe så viktig i vår oppløsning­stid med økte forskjelle­r og truende økokrise. Han lyser opp når han taler for et varmere samfunn. Et samfunn som bryr seg om de som trenger vern og beskyttels­e, et mer medmennesk­elig samfunn får min tilslutnin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway