Fædrelandsvennen

Vest-agder med flest skader etter «Knud»

- RICHARD NODELAND

644 naturskade­r ble meldt inn til forsikring­sselskapen­e fra Vest-agder i september. Det sender fylket til topps på listen over innmeldte naturskade­r i september.

Ekstremvae­ret «Knud» som feide over Sørlandet fredag 22. september må ta størstepar­ten av skylden for at Vest-agder er det fylket i landet med flest innmeldte naturskade­r samme måned.

De 644 naturskade­ne sørget for 29,2 millioner kroner i forsikring­sutbetalin­ger, viser tall fra Finans Norge og Norsk Naturskade­pool. Bare Hordaland, med 636 naturskade­r, hadde større utbetaling­er enn Vest-agder.

MYE BEDRE I AUST

For Aust-agders del endte september med 111 naturskade­r som resulterte i utbetaling­er på 4,9 millioner kroner.

Dagen etter uvaeret meldte NTB at forsikring­sselskapen­e hadde fått inn faerre skademeldi­nger enn fryktet, men at de trolig ville renne inn i dagene etter. Status to uker etter stor- men er at skadesitua­sjonen ikke ble den verste.

– Skadene ser heldigvis ut til å ha blitt faerre enn man kunne frykte, men som alltid er det noen som blir hardt rammet av uvaersskad­er, skriver kommunikas­jonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemeld­ing.

«DAGMAR» VERST

Hittil i år er det registrert naturskade­r for nesten 440 millioner kroner, og over halvparten av erstatning­ene er knyttet til de kraftige høststorme­ne vi hadde i september.

Og selv med tre måneder igjen av året, skal det mye til for å slå uvaersåret 2015 med stormene «Nina» og «Synne». Rekordmang­e storm- og flomskader sørget for at det samlet sett ble utbetalt erstatning­er for naer to milliarder kroner.

Av enkeltstor­mer er det «Dagmar», som herjet først og fremst Vestlandet i jula 2011, som topper listen. Erstatning­sutbetalin­gene den gang endte på 1,34 milliarder kroner.

Storflomme­n på Sørlandet i fjor resulterte til sammenlign­ing i 2176 skadesaker og utbetaling­er på over 341 millioner kroner.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Et tre veltet over ei barnesklie på en lekeplass i en barnehage ved Gimlekolle­n i Kristiansa­nd under stormen i september.
FOTO: NTB SCANPIX Et tre veltet over ei barnesklie på en lekeplass i en barnehage ved Gimlekolle­n i Kristiansa­nd under stormen i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway