Fædrelandsvennen

Viktigste bil for Lexus på lang tid

- TEKST: TOR MJAALAND

Det var kanapeer og sprudlevan­n, alkoholfri­tt selvsagt for bilfolket, i Lexusbutik­ken denne uka. Langt viktigere var nok de to nye bilene som ble presentert.

Hos Lexus er det stil når nyheter skal presentere­s. Men salgssjefe­n, Jesper Elimar Krumm, hadde full konsentras­jon på nyhetene, crossovere­n Lexus UX og luksusseda­nen Lexus ES, og selvsagt de inviterte gjestene.

Og da 60 mer enn normalt bilinteres­serte etter et par timer sa takk for seg, takket og bukket salgssjefe­n. Da hadde åtte reservert plass i køen for å sikre seg nye UX, to hadde valgt andre modeller.

Det var nemlig norgesprem­iere på to bilnyheter som foreløpig bare kan bestilles, men som vil rulle på norske veier i 2019.

– Viktigst for oss er nok lanseringe­n av Lexus UX, sier Krumm og legger til: – Antagelig den viktigste bilen for Lexus på svaert lang tid i et segment som vokser sterkest både i Europa og hjemme i Norge.

Salgssjefe­n mener bilen går inn i den tøffe konkurrans­en med blant annet BMW X1, Volvo XC40 og Mercedes GLA.

TESTTUR

– Aldri har jeg vaert så trygg på at vi leverer klasselede­nde komfort og kjøreegens­kaper, og sitter med det sterkeste kortet, mener Krumm, nylig hjemkommet fra sommerlig testtur i Portugal der de nevnte konkurrent­ene ble målt mot nykommeren.

Interessen for bilene blant de frammøtte var stor, men prisen på minstemann av dem er foreløpig ikke klar.

– Den kommer snart, men jeg satser på at den starter rundt 400.000 kroner, sier Jesper Krumm og mener dermed å ha ytterliger­e et konkurrans­efortrinn sammenlikn­et med mange konkurrent­er.

Lexus UX får en to liter bensinmoto­r kombinert med elektromot­or, og er dermed fjerde generasjon hybrid. Det betyr, ifølge Lexus, et forbruk på mellom tre og fire desiliter på mila. Den leveres enten med to- eller firehjulst­rekk.

SKAL GI LØFT

– Vi forventer at UX skal gi et skikkelig løft for Lexus i Norge, sier Jesper Krumm.

Like stort salgsløft vil neppe Lexus ES gi. Sedaner er ikke nettopp førstevalg blant norske bilkjøpere. Men storbilen på rundt fem meter, en stor lillebror av sedanflagg­skipet LS, også den fjerde generasjon fullhybrid og med en 2,5 liter bensinmoto­r kombinert med elmotor, har planer om å yppe seg mot for eksempel BMW sin 5-serie og Audi A6.

ES er ny i Norge, men langt fra ukjent i andre verdensdel­er. Den nye modellen som nå presentere­s er syvende generasjon ES, har vaert solgt i totalt to millioner eksemplare­r på verdensbas­is. Med forhjulstr­ekk og en miljøvennl­ig motor tilpasset europeiske utslippskr­av, er den nå klar også for Nord-europa.

Startprise­n er på 549.000 kroner, stapper du i alt tenkelig utstyr, havner du et par hundre tusen kroner høyere.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Salgssjef Jesper Elimar Krumm viser en bilinteres­sert Hilde Nevland den nye Lexus UX.
FOTO: TOR MJAALAND Salgssjef Jesper Elimar Krumm viser en bilinteres­sert Hilde Nevland den nye Lexus UX.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Lexus ES er en stor sedan med prislapp som starter på rundt 550.000 kroner.
FOTO: TOR MJAALAND Lexus ES er en stor sedan med prislapp som starter på rundt 550.000 kroner.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Det er Lexusstil over interiør i Ux-modellen.
FOTO: TOR MJAALAND Det er Lexusstil over interiør i Ux-modellen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway