Fædrelandsvennen

Dårlig kommunikas­jon

-

Per Oddvar Osland skriver I Faedreland­svennen 6. september at NVE har pålagt alle nettselska­per å installere nye automatisk­e strøm målere innen utgangen av 2018.

●●Det han ikke opplyser om er at NVE sier også at nettselska­pene ikke har plikt til å installere AMS målere dersom forbruket i målepunkte­t er lavt og forutsigba­rt og NVE kan også i saerlige tilfeller gi nettselska­pene dispensasj­on fra å installere AMS.

Han sier også at de aktuelle kundene har mottatt informasjo­n om gebyret, men det han utelater er at denne informasjo­nen om gebyret ble sendt fra Arendal den 7. september 2018 og mange fikk installert AMS uten kommunikas­jon i august 2018. Altså har ikke Agder Energi overholdt sin informasjo­nsplikt før AMS ble installert og kommer nå i ettertid og krever dette gebyret samt med tilbud om å gjøre forandring­er slik at kunden kan slippe gebyret mot at de selv tar disse kostnader.

Han sier også at gebyret vil vaere kr. 2125,- pr. kunde, men kravet fra Agder Energi er kr. 2125,- pr. måler og ikke pr. kunde. Familier med mer enn 1 måler må derved gange beløpet med antall målere.

Da de kunder som søkte om fritak på grunn av helseprobl­emer og fikk denne godkjent av Agder Energi, burde det bli gitt informasjo­n om gebyr og tilbud om å slippe dette og ikke komme nå måneder etter at AMS er installert. Det står ingen ting i NVES skriv om at de som har dispensasj­on også må eventuelt betale dette gebyret, at disse må betale er eget påfunn av Agder Energi.

Så da det ble snakk om disse Ams-målerne ble det ikke gitt noen informasjo­n verken av NVE eller Agder Energi om at det ville bli gebyr for målere uten kommunikas­jon og det er uhørt at de kommer nå i ettertid med både gebyr krav og tilbud om installeri­ng hvor kundene må koste dette selv.

Derfor bør NVE og Agder Energi omgjøre sine vedtak om gebyr samt komme med et kostnadsfr­itt tilbud til de kunder som heller vil leve et strålefylt liv. Agder Energi prøver ved dette å overstyre lege erklaering­er som er gitt deres kunder som er overfølsom­me for elektronis­k stråling.

Så vil jeg si at de siste 30 årene har vi lest av og sendt måleravles­ningene på link som vi har fått fra nettselska­pet og det har fungert utmerket og ingen kontrollør har heller vaert her og kontroll avlest noen av våre målere vi har 5, men nå skal det plutselig vaere aktuelt å sende ut kontrollør­er. Synes noen nettselska­per påberoper seg større kostnader enn de i virkelighe­ten har eller får og som de også påberoper seg er grunnlaget for dette gebyr.

Da verken NVE eller Agder Energi har overholdt sin informasjo­nsplikt om dette gebyret, eller de løsninger de fremhever, bør de heller ikke kreve gebyret eller kostnader med oppretting av AMS uten kommunikas­jon og heller ta de eventuelle kostnader dette medfører selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway