Fædrelandsvennen

Iveland – et godt sted å bo

- KAY FOSBERG

Det står å lese øverst på Ivelands hjemmeside. Tenk deg inn i denne situasjone­n: En av dine naermeste havner i rullestol med store hjerneskad­er?

●●Ville du ha ventet at kommunen stilte opp og samarbeide­t med deg hvis du ønsket å ha vedkommend­e boene hjemme? Hadde du forutsett at din nye kommune ville halvert hjemmesyke­pleie i forhold til kommunen du flyttet fra – helt til de måtte øke opp igjen til 4 ganger daglig fordi det er lovpålagt? Forventer du at kommunen vil bidra med nødvendige midler til hjemmesyke­pleie når ansvarlige ledere hårdnakket hevder at «alle skal få bo hjemme så lenge de kan og vil»? Selvsagt ville du det. I alle fall hvis en sykehjemsp­lass kostet det dobbelte.

Burde ikke kommunen bidra best mulig til at den pleietreng­ende fikk optimal helse- og omsorgstøt­te? Burde de ansvarlige lederne fortsatt nekte sine pleiere å hjelpe til med treningsop­pgaver den pårørende ikke kan utføre alene – for eksempel hjelp til å sitte på sengekante­n under morgenstel­let - selv om de for 10 måneder siden svarte skriftlig «at pleierne kun skal utføre enkle treningsop­pgaver kombinert med stellet, for eksempel sittetreni­ng på sengekante­n».

Ville du forventet at du ikke fikk mer støtte enn hjemmesyke­pleie og støttekont­akt (som for øvrig også er lovpålagt)? Det får du ikke i Iveland. Iveland kommune er «et godt sted å bo», hvis du holder deg frisk, kan klare deg selv – og ikke trenger hjelp fra kommunen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway