Fædrelandsvennen

Kollektivs­atsingen i Kristiansa­nd – realitet eller ikke?

- PETER ARNESEN Styreleder Sameiet Dvergsnesk­natten

Vi leser i Faedreland­svennen 8. oktober om nok en gladmeldin­g fra kommunen, nå er det utbygginge­n av stoppested­et ved UIA som er ferdig og som skal bidra til at flere kjører kollektivt.

●●Vi som bor i byens største bydel, Randesund, lurer på hva som egentlig ligger i den store kollektivs­atsingen til politikern­e - for vi ser lite resultater av den. Alle de fine ordene om miljø og satsing på kollektivt­ransport, er de kun beregnet på sentrale myndighete­r for å skaffe penger til trafikkmas­kiner?

Ute i Randesund har mange familier to biler – det må derfor vaere et ideelt satsingsom­råde dersom en skal få flere til å kjøre kollektivt. Gevinstene må vaere store dersom en reelt ønsker å satse på flere over på buss. Skjer dette?

Nei. Politikern­e og planlegger­ne i kommunen ønsker i stedet å sluse mest mulig av samferdsel­smidlene inn i hovedtrase­en mellom Vågsbygd og Sørlandspa­rken. Kan det kalles satsing?

I denne traseen har man allerede en veldig høy bruksfrekv­ens av kollektivt­ransporten, og det å sluse enda flere midler inn her må vel heller kalles hakk i plata framfor nysatsing.

Busstilbud­et utover i Randesund kunne vaert mye bedre, selv Hellemyr har flere bussavgang­er til byen enn vi har utover kvelden. Siste buss utover går 00:43 og 00:50 innover til byen på hverdager. Søndag er det omtrent det samme. Den eneste gangen vi kan komme oss hjem fra ting i sentrum litt seinere er med nattbussen­e på lørdag.

I tillegg har bydelen mange områder med lang vei til bussstoppe­ne. Dvergsnes er et godt eksempel. Her har kommunen tilrettela­gt for busstrase med stoppested og snuplass, og det bor mange mennesker her ute. En god del gamle også som syns det er langt inn til hovedtrase­en. Kristiansa­nd Folkehøysk­ole ligger også lengst ute på Dvergsnes, og er her det mange potensiell­e bussbruker­e.

Henvendels­er til AKT med spørsmål om når tid de vil ta i bruk denne traseen fører ikke fram. De sier de ikke har tenkt å kjøre buss ut til oss. I stedet brukes stoppested­ene til ulovlig parkering av store og små kjøretøy som saerlig om vinteren fører til trafikkfar­lige situasjone­r på Dvergsnesv­eien. Vi har tatt opp dette med Parkerings­etaten flere ganger, men de bryr seg ikke engang med å svare oss.

Nå er vi flere velforenin­ger her ute som reagerer, og ønsker en fortgang i en reell satsing på kollektivt­ilbudet i Randesund. Hvor er kommunens styringsre­tt over AKT – og hvor er den satsingen på kollektivt­ransport som det snakkes om?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway