Fædrelandsvennen

Kristen livsstil

- METTE B. STOVELAND

2.Mos.23,1-9

Da Gud formidlet sin vilje og sin lov til folket sitt gjennom Moses, viste han samtidig frem vesentlige sider ved seg selv. Han ga tydelig beskjed om hvordan han ER, og at han vil at menneskene skal prøve å ligne ham. Først og fremst ER Gud kjaerlighe­t – til alle mennesker og alt han har skapt.

I bibeltekst­en det henvises til i dag, sier Gud noe om hvordan vi skal forholde oss i ulike situasjone­r, hvis vi vil følge hans forbilde: «Vi skal ikke sette ut falske rykter om noen. Vi skal ikke følge flertallet i det som er ondt. Vi skal ikke gi den svake fordeler, men behandle alle rettferdig. Når din uvenn har det vanskelig, skal du hjelpe ham – og når du ser din fiendes ulykke skal du ikke gå din vei. Du skal ikke ta imot bestikkels­er, for slike gaver gjør den klarsynte blind og forvrenger den rettferdig­es sak. Du skal ikke fordreie retten for den fattige, heller ikke undertrykk­e en innflytter.»

Her legger Gud føringer for en kristen livsstil. Kort sagt handler det om en leveregel som er lett å huske: Omsorg og respekt for alle mennesker, absolutt aerlighet og aerefrykt for livet. Slik ønsker Gud at vi skal vaere mot hverandre. Slik kan vi regne med at Gud er mot oss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway